SCANDALOS! A început furtul celui de-al doilea MILIARD! (SCHEMA)

filat shor

După ce furtul Miliardului de EURO a pus pe brânci economia Republicii Moldova, guvernarea a decis că a venit momentul să fure tot ce a mai rămas și a pus în aplicare a doua fază a planului diabolic de preluare a banilor statului. Cel mai grav este că implementarea celei de-a doua părți a schemei, a fost gândită în așa fel, încât să pară că statul își întoarce banii din JAFUL SECOLULUI și să închidă astfel gura târgului, diminuând informațional impactul social pe care l-a avut schema RuTalif&Caravita.

SCHEMA AEROPORT

Să le luăm pe rând. În 2013, după ce a fost demis pentru corupție, Vlad Filat prin intermediul guvernului aflat în interimat, concesionează Aeroportul Internațional Chișinău companiei Avia Invest, firmă care aparține prietenului și partenerului său de afaceri – Ilan Shor.

În Parlament, de lobby se ocupa președintele fracțiunii PLDM, om devotat lui Filat până-n măduva oaselor, Valeriu Streleț. Discursul înflăcărat al acestuia îl puteți vedea mai jos:

Așadar, prin stăruințele lui Filat, Aeroportul ajunge în mâinile partenerului lui Filat – Ilan Shor, care semnează un contract avantajos investitorului cu clauze ce prevăd despăgubiri enorme în momentul în care Contractul este rupt unilateral de către guvern – e vorba de despăpgubiri pentru toți anii contractului și fiecare etapă în parte. Deși nu vor să vorbească despre asta, specialiștii din Guvern știu că e vorba de peste 350 de milioane de USD.

Ilan Shor se apuncă de treabă și începe investițiile în Aeroport, lucru care este vizibil de altfel. Cu aproximativ 10 milioane de USD acesta, mai mult pentru bife, începe să onoreze obligațiunile contractuale – asta ca să nu existe întrebări în ceea ce ține de onorarea acestor obligațiunilor.

Între timp, se produce marele jaf bancar – furtul a unui miliard de euro din rezerva țării. Unicile indicii duc deocamdată la oamenii lui Vlad Filat. Nepoți, nănași de cununie, firme comune – toate fac parte din schema furtului Miliardului. Interesant sau nu, chiar dacă a avut mereu în subordine FISC-ul și MAI-ul, lui Filat nu i-a reușit nici măcar pentru o clipă să dea vina pe altcineva. Repet – asta chiar dacă instituțiile enumerate mai sus ar fi putut găsi și alți vinovați. Unica problemă a lui Filat este că aceștia nu există. Anume din acest motiv două dintre instituțiile care au toate pârghiile necesare să investigheze în paralel jaful nu au putut găsi țapi ispășitori.

În fine, CNA-ul și Procuratura au identificat o bună parte din banii furați în conturile firmelor lui Filat. Nemulțumirea populară crește pe zi ce trece anume din cauza ca făptașii rămân nepedepsiți și toată povestea este în ceață, mai ales că jaful Miliardului a provocat o criză socială de nedescris – scumpiri în lanț, inflație și sărăcie.

Revenim în prezent și vedem că același streleț, a primit un nou ordin de la FILAT:

Chiar dacă Boțaniada numită Platforma Civică Demnitate și Adevăr deservește interesele unui alt clan oligarhic – Țopii, „mișcarea populară” are dreptate atunci când spune că prin controalele la Aeroport și „presiunile” asupra investitorilor cu finalitatea ruperii contractului și întoarcerii aeroportului la stat nu se dorește decât ungerea ochilor oamenilor. Absolut adevărate afirmații ale liderilor DA.

O singură chestie uită să spună, dar probabil din neștiință – că prietenul Țopilor, Vlad Filat, nu face decât să treacă la implementarea celei de-a doua părți a jafului secolului – furtul celui de-al doilea miliard. Or, omul de afaceri Ilan Shor, investind maximum 10 milioane de USD, după cum afirmă unii specialiști, după ruperea/anularea/rezilierea contractului cu statul, va intra, în virtutea clauzelor contractuale, în posesia a 350 de milioane de USD. Credeți că Filat nu e implicat nici aici în schemă?

Ca și în cazul banilor talifați din sistemul Bancar, totul pare aparent legal. Doar că amarnic mai pute această legalitate a corupție și din nou, toate indiciile duc spre premierul demis pentru corupție și partenerii săi de afaceri.

Și din nou e vorba de o schemă cu lovitură dublă (FILAT SE PRICEPE LA ASTA): prin întoarcerea Aeroportului li se închide gura nemulțumiților și se distrage atenția de la problemele sociale reale ale oamenilor, iar pe de altă parte partenerul de afaceri a lui Filat intră în posesia a 350 milioane de dolari.

Nu mai vorbim despre faptul că la conducerea aeroportului vor veni din nou oameni, care vor controla toate fluxurile financiare în numele lui Al Vostru.

P.S. Cea mai mare pedeapsă pentru Shor și Filat ar fi acum să fie totuși impuși să investească în Aeroport tot ce au promis prin contract, așa cum a pățit-o la Orhei. Cine-i prost să se bage singur în datorii, dacă există posibilitatea de a face bani rapizi și mulți din clauzele de reziliere?

GABRIEL CĂLIN,
PENTRU MOLDOVA24

You may also like

Comments are closed.

By