Rusia face EXERCIŢII MILITARE de amploare în șase regiuni, ÎN PREMIERĂ – și în Arctica

voanews_45498100

Ministerul rus al Apărării a anunțat, luni, exerciții de amploare speciale în șase regiuni ale Federației Ruse și, în premieră, în Arctica. În total, sunt implicați peste 6.000 de militari și 750 de echipamente.

Acțiuni practice sunt prevăzute în perioada 24-29 august pe teritoriul districtelor militare Vest și Centru.

În același timp, pentru prima oară, Rusia a început luni exerciții navale în Arctica, implicând Flota rusă de Nord, a anunțat purtătorul de cuvânt al flotei, căpitanul de rangul I, Vadim Serga, indicând că obiectivul acestor aplicații este de a asigura protecția unui important sit industrial.

„Aplicații tactice interarme cu implicarea tuturor efectivelor Flotei ruse de Nord se desfășoară în peninsula Taimâr, în apropiere de orașul Norilsk”, a specificat el, citat de RTV.net.

Exercițiile în Arctica vizează organizarea interacțiunii între diferite arme și verificarea pregătirii personalului și a echipamentelor pentru a opera în zona arctică, pe un teren necunoscut, a mai adăugat purtătorul de cuvânt.

Aceste aplicații în Arctica intervin după ce Moscova a depus, la începutul lunii august, o cerere la Comisia ONU pentru trasarea granițelor platoului continental, în care revendică suveranitatea asupra a 1,2 milioane de kilometri pătrați suplimentar în zona arctică. În cazul realizării acestui demers, Rusia ar putea obține acces la aproximativ 4, 9 miliarde de tone de hidrocarburi, potrivit unor estimări ale guvernului rus.

You may also like

Comments are closed.

By