Ponta l-a felicitat pe Streleț: Speră că va reuși să depășească etapa dificilă prin care trece Moldova

strelet

Premierul Valeriu Streleț a primit un mesaj de felicitare din partea omologului român, Victor Ponta, cu ocazia învestirii în funcția de Prim-ministru al Republicii Moldova.

Mesajul de felicitare a fost transmis Premierului Valeriu Streleț în cadrul întrevederii cu Cristian Leon Țurcanu, Însărcinat cu afaceri al Ambasadei României la Chișinău.

„Guvernul de la București și Ministerul român al Afacerilor Externe își exprimă încrederea că veți reuși să depășiți această etapă destul de dificilă prin care trece Republica Moldova. România va continua să susțină implementarea agendei de reforme proeuropene, pentru dezvoltarea și modernizarea Republicii Moldova”, a menționat Cristian Leon Țurcanu, transmite serviciul de presă al Executivului.

Prim-ministrul Valeriu Streleț a apreciat înalt sprijinul constant acordat țării noastre de Guvernul român și a exprimat gratitudine pentru oferirea asistenței în procesul de armonizare a legislației naționale cu cea a Uniunii Europene.

„Ajutorul oferit de România este incontestabil. Sunt ferm convins că relațiile moldo-române vor fi în plină ascensiune. România nu este doar o țară vecină, dar e un important susținător al Republicii Moldova”, a subliniat Valeriu Streleț.

În cadrul întrevederii, interlocutorii au abordat subiecte de actualitate de pe agenda de colaborare dintre Republica Moldova și România, în special privind securitatea energetică a țării noastre și asigurarea stabilităţii financiar-bancare.

You may also like

Comments are closed.

By