PL-ul lui Ghimpu revine în PÂINEA de la CFM: Iurie Topală, numit director interimar la CFM

a

Consilierul municipal din partea Partidului Liberal, Iurie Topală este noul șef interimar al CFM, informația a fost confirmată pentru moldova24 de către Serghei Tomșa, vicedirector general responsabil de infrastructură şi tracţiune.

CFM a rămas fără director, după ce Vladimir Cebotari a fost numit în funcția de ministru al Justiției.

Iurie Topală este unul din finanțatorii Partidului Liberal. El controlează „Ruta-Prim” SRL, care deține mai multe rute de microbuz în Chișinău și 14 autobuze pe traseul 122.

Topală construieşte stadionul de baseball de lângă Circ. Acesta a negat că are vreo legătură cu lotul de 2,4 hectare, însă consilierul a recunoscut într-un final că este partener în afacere.

Fostul director al CFM, Vitalie Strună al PL este suspectat într-un dosar de ca ar fi transferat pe conturile unei firme din străinătate cu 400 de mii de euro, mai mult decât valoarea din contract a lucrărilor efectuate de aceasta.

Astfel, procuratura ]n Transport a deschis un dosar penal, însa cei doi suspecți nu ar fi în țară.  Ei riscă pana la 15 ani de închisoare. Vitalie Struna a condus CFM din noiembrie 2011 și pana în anul 2013. El a fost demis de către Ministrul Transporturilor, Vasile Botnari.

Menționăm că pe timpul conducerii lui Strună au fost reabilitate și cele 5 trenuri moldovenești la uzina de la Pașcani, care intră în componența holdingului Grampet, controlat de milionarul român Gruia Stoica. Strună a fost vicepreședinte holdingului în perioada 2002-2011.

You may also like

Comments are closed.

By