Peste câteva zile, ar putea fi reluată livrarea apei calde în Chișinău

bloc grenoble

În această săptămână, locuitorii capitalei ar putea avea din nou apă caldă în robinete. Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul ședinței serviciilor Primăriei.

„Săptămâna trecută am umplut rețelele magistrale în proporție de 95 la sută. Suntem gata să pornim un bloc energetic. Mâine va fi pornit. Sper, în această săptămână să ajungem la o temperatură nominală pentru a furniza energie termică pentru apa caldă menajeră. Săptămâna asta sperăm să începem a livra apa caldă menajeră”, a declarat directorul tehnic al „Termoelectrica”, Iurie Razlovan.

Cât privește datoriile, reprezentantul „Termoelectrica” a spus că Primăria nu se grăbește să achite datoria față de întreprindere.

„Pe direcții municipale situația nu s-a schimbat. Cum a fost datoria de 40 de milioane așa și este. Rugăm insistent să se întreprindă măsuri. Comparativ cu anul trecut, este o abatere de 24%. Pe fondul locativ este o abatere de 3,2%, pe compensații nominative – 9,6%”, a adăugat Razlovan.

Amintim că apa caldă a fost închisă timp de o lună, în această perioadă fiind efectuate lucrări de profilaxie şi reparaţie a utilajului CET-urilor şi testarea hidraulică a reţelelor termice magistrale.

You may also like

Comments are closed.

By