O casă din Lipceni a luat FOC: Trei copii au suferit arsuri și au fost transportați la spital

incendiu

Trei copiii au avut de suferit, în după-amiaza zilei de ieri, în urma unui incendiu produs într-o gospodărie din localitatea Lipceni, raionul Rezina. Apelul la Serviciul 901 a fost recepţionat la ora 16:55. La faţa locului s-a deplasat o autospecială cu un echipaj de intervenţie. Pompierii au stabilit că 75 % din construcţia unei case de locuit din localitate erau cuprinse de flăcări. Incendiul a fost stins în totalitate după trei ore.

Din informaţiile operative s-a stabilit că trei copii au primit arsuri în urma arderii. Un băiat în vîrstă de 8 ani şi sora acestuia, în vârstă de 3 ani, s-au ales cu arsuri de gradul II şi III. Tot în incendiu a avut de suferit şi o altă fetiţă, de 12 ani, care a primit arsuri ale căilor respiratorii. Toţi copiii au fost transportaţi de urgenţă cu ambulanţa la Centrul de Combustii din municipiul Chişinău.

Din primele informaţii se cunoaşte că micuții au încercat să deschidă uşa casei, în momentul când focul obţinea răspândire. Mai multe persoane din localitate au venit în ajutor și au evacuat copiii din zona de risc.

Inspectorii supravegherii de stat a măsurilor contra incendiilor urmează să stabilească toate circumstanţele şi cauza producerii incendiului.

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale atenţionează oamenii să ţină cont de regulile antiincendiare şi să nu lase copiii fără supraveghere. De la începutul anului, în Republica Moldova, trei copii şi-au pierdut viaţa în incendii.

You may also like

Comments are closed.

By