Noi numiri la Ministerul Mediului, Educației și Transporturilor. Directorul adjunct ANSA, luat peste picior de premierul Streleț

strelet la guvern48

Prin hotărâre de Guvern, Nadejda Cristea a fost numită, astăzi, în calitate de viceministru al Educației, al treilea la număr. Candidatura Nadejdei Cristea a fost propusă de actualul ministru al Educației, Corina Fusu. Anterior, Cristea a activat în calitate de director al liceului teoretic „Pro Succes” din capitală.

cristea

Tot astăzi, Iulian Postică a fost eliberat din funcția de viceministru al Transporturilor și infrastructurii drumurilor. În locul său a fost numit Vitalie Rapcea (foto jos), care până acum a fost consilierul ministrului Transporturilor.

rapcea

Și la Ministerul Mediului au fost efectuate remanieri. Funcția de viceministru o va ocupa Andrian Delinschi (foto jos), după eliberarea din funcție a lui Lazăr Chirică.

delinschi

Cel mai hulit la ședința Guvernului a fost directorul general adjunct al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), Alexandru Ciobanu. Acesta a fost dat afară prin hotărâre de Guvern după ce premierul Valeriu Streleț a cerut ca acesta să fie demis.

„În ultima perioadă Agenția este în centrul mai multor subiecte, în special cele ce țin de eliberarea certificatelor fitosanitare pentru exportul produselor agroalimentare. Am avut câteva discuții cu persoana vizată. N-am observat atitudine. Am solicitat domnului director Porcescu să inițieze procedura de demisie. În temeiul celor prezentate de către Agenție propun eliberarea domnului Alexandru Ciobanu din funcția de director general adjunct al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor. Dumnealui este în concediu medical. La ultima discuție arăta sănătos, dar s-a îmbolnăvit subit când a aflat că se pregătește această decizie… Îi dorim însănătoșire grabnică”, a declarat premierul Valeriu Streleț.

ciobanu

Ciobanu a ajuns în atenția publicului după ce l-ar fi intimidat pe jurnalistul de la RISE Moldova, Vladimir Thoric, acuzându-l că ar fi luat bani pentru investigația privind embargoul moldovenesc la exportul de fructe în Rusia.

 

You may also like

Comments are closed.

By