Medicii de la „Sfânta Treime”, care au operat mai mulți pacienți la ochi, cercetați penal

În rezultatul investigaţiilor demarate de procurori în cazul pacienţilor care ar fi suferit complicaţii după tratamentul acordat de medicii Spitalului „Sfânta Treime” din Capitală, Procuratura sectorului Râşcani a iniţiat o cauză penală pe faptul încălcării din neglijenţă a regulilor şi metodelor de acordare a asistenţei medicale (art. 213 Cod Penal).

Pentru cercetarea complexă a circumstanţelor cazului, procurorul sectorului a dispus crearea unui grup de urmărire penală, compus din procurori şi ofiţeri de urmărire penală, care vor avea misiunea de a investiga operativ şi obiectiv cele întâmplate, identificarea persoanelor vinovate şi tragerea lor la răspundere penală.

Amintim că, vineri, urmare a materialelor apărute în mass-media, Procuratura sect. Râşcani s-a autosesizat şi a dispus efectuarea investigaţiilor pentru a stabili legalitatea acţiunilor medicilor şi circumstanţele în care s-a produs incidentul. De asemenea, persoanele care dispun de informaţii utile pentru efectuarea investigaţiilor, sunt rugate să se adreseze la Procuratura sectorului Râşcani al capitalei sau la numărul de telefon (022) 45-07-14.

You may also like

Comments are closed.

By