LEGEA PUMNULUI. Un agent de pază de la BERCUT a snopit în bătăi un locuitor din Sângera

a

Un agent de pază de la agenția BERCUT a fost condamnat la 5 ani închisoare pentru comiterea torturii şi vătămare intenţionată gravă a integrităţii corporale. De asemenea, inculpatul a fost privat de dreptul de a exercita funcţii sau activităţi ce ţin de paza bunurilor sau persoanelor pe un termen de 4 ani.

Procuratura sect. Centru a demonstrat prin probe că, în decembrie 2011, în urma unui semnal de alarmă parvenit de la o sală de jocuri de noroc din or. Sîngera, angajatul „BERCUT” s-a deplasat la faţa locului, unde un bărbat spărsese un geam şi refuza să achite prejudiciul cauzat. Agentul de pază, care avea misiunea doar de a calma spiritele şi de a chema poliţia, a lovit bărbatul de mai multe ori cu picioarele. În rezultatul leziunilor corporale grave pricinuite, victima a fost transportată de urgenţă la spital, unde i-a fost salvată viaţa.

Deşi în instanţa de fond procurorii au solicitat condamnarea inculpatului la 7 ani închisoare cu executare, magistraţii i-au aplicat o pedeapsă non-privativă de libertate. Recent, Curtea de Apel a admis apelul declarat de procuror, a casat sentinţa primei instanţe şi a pronunţat o nouă hotărâre, prin care inculpatul a fost condamnat la o pedeapsă reală cu închisoare.

Decizia este cu drept de atac în modul stabilit de lege. Procurorii menţionează că acest caz nu este unic, fiind instrumentate mai multe cazuri similare în privinţa agenţilor de pază, care, pe moment, se află pe rolul instanţelor de judecată, urmând ca inculpaţii sa-şi primească pedepsele.

You may also like

Comments are closed.

By