Ilan Șor a transformat Parcul central din Orhei în șantier

unnamed (5)

Zeci de muncitori lucrează la reconstrucția parcului central din Orhei. Acesta urmează să fie dat în exploatare peste o săptămână, de ziua Independenței. Termenul a fost stabilit de către primarul orașului Ilan Șor, care a mers să vadă cum se desfășoară lucrările.

unnamed (6)

unnamed (4)

unnamed (7)

“Ivanos este cel mai vechi parc din Orhei, cu o istorie de 80 de ani. Pe timpuri, era și cel mai frumos. Era locul îndrăgit de toți orheienii. În ultimii ani, însă, a ajuns în stare deplorabilă. Ne-am pus scopul să-l restaurăm și să-l facem din nou atractiv pentru locuitorii orașului. Am stabilit un termen clar pentru finisarea proiectului, iar lucrările merg conform planului. Pe 27 august vom inaugura parcul renovat. Va fi un cadou frumos pentru Orhei, de ziua Independenței”, a spus Ilan Șor.

unnamed (1)

unnamed (10)

Parcul Ivanos este reconstruit în întregime. Lucrările, începute cu doar 3 săptămâni în urmă, au intrat în faza finală. Muncitorii au reabilitat deja trotuarul din str. Vasile Mahu, iar pe aleea de la intrare a fost pus pavaj nou, în 4 culori. Treptele scării au fost placate cu gresie, iar pereții – cu piatră naturală. Cascada din complexul scării a fost, la fel, restaurată, fiind înlocuit întreg sistemul de alimentare și scurgere a apei. Havuzul din centrul parcului este aproape gata. Acesta a fost reconstruit în același stil ca și scările. Acum lucrările s-au concentrat în zona centrală a parcului, care va fi asfaltată și reamenajată. La fel, va fi reparat ringul de dans și scena, iar acoperișul va fi renovat.

unnamed (12)

unnamed (11)

unnamed (9)

unnamed (8)

You may also like

Comments are closed.

By