Fostul deputat Iurie Chirinciuc, audiat în dosarul BEM

BEM

Fostul membru al Comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe Iurie Chirinciuc a fost audiat astăzi de procurorii anticorupţie în cadrul investigaţiei extinse pe cazul Banca de Economii, potrivit serviciului de presă al Procuraturii Generale. Demnitarul a dat depoziţii, în calitate de martor, privind circumstanţele legate de fraudele din sectorul bancar şi măsurile întreprinse în vederea asigurării securităţii în sistemul financiar.

Săptămîna trecută, fostul viceministru al Finanţelor (care a activat în perioada 2009 – 28 mai 2014) a fost citat şi audiat în cadrul investigaţiei extinse. Acesta este bănuit de neglijenţă în serviciu, exprimată prin îndeplinirea necorespunzătoare a atribuţiilor de serviciu, fapt care a generat pierderea pachetului majoritar de acţiuni al statului în Banca de Economii.

Anterior, directorul adjunct al Agenţiei Proprietăţii Publice şi un fost viceministru al Economiei au fost recunoscuţi în calitate de bănuit în dosarul fraudelor de la BEM. Ambii sunt suspectaţi de neglijenţă în serviciu şi sunt cercetaţi în stare de libertate.

Amintim că, la sfîrşitul lunii mai, Procuratura Generală a extins investigaţiile penale în cazul celor trei bănci, mai mulţi oficiali de rang înalt fiind citaţi pentru audieri. Printre aceştia se numără foşti premieri, miniştri, deputaţi, responsabili de la Banca Naţională şi ai Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare.

You may also like

Comments are closed.

By