Flash-mob pentru Ponta: Tinerii Moldovei au cerut DREPTATE în cazul George Simion

IMG_7307.CR2

Aflat într-o vizită oficială la Chișinău, în contextul împlinirii a 24 de ani de la obținerea independenței Republicii Moldova față de URSS, premierul României Victor Ponta a fost întâmpinat într-un mod inedit. Două sute de tineri au cerut dreptate în cazul cetățeanului român George Simion, activistul pentru Unire expulzat și interzis ilegal în Republica Moldova pe o perioadă de cinci ani, purtând măști cu chipul acestuia.

IMG_7290.CR2

IMG_7289.CR2

Ridicarea imediată a interdicției abuzive aplicate unionistului George Simion, reformarea justiției și numirea unui procuror general european, precum și continuarea drumului firesc al populației dintre Prut și Nistru început în 1991 prin înfăptuirea următorului pas din parcursul propus de Mișcarea de Renaștere Națională – Unirea cu România au fost solicitările participanților la flash-mob-ul organizat de Mișcarea Civică TINERII MOLDOVEI.

IMG_7303.CR2

„Justiția din Republica Moldova tergiversează dosarul din cazul George Simion, demonstrând că indicațiile politice sunt mai presus de lege. Sistemul acesta corupt a adus populația Republicii Moldova în pragul falimentului. Tranziția nesănătoasă trebuie să se sfârșească acum. Vrem să se facă dreptate în cazul George Simion, vrem justiție funcțională și considerăm că adevărata suveranitate, independență și libertate pot fi obținute numai prin Unire”, a declarat Anatol Ursu, reprezentantul Mișcării Civice TINERII MOLDOVEI.

După ce au desfășurat un banner cu mesajul „Vrem dreptate în cazul George Simion!”, tinerii și-au scos măștile de pe față, invitând în acest fel și justiția de la Chișinău să renunțe la odioasa mască și să înceapă să funcționeze în interesul oamenilor.

Președintele Platformei Unioniste Acțiunii 2012, George Simion a depus o contestație la Judecătoria Centru din Chișinău față de decizia autorităților de a-l interzice pe teritoriul Republicii Moldova pe o perioadă de cinci ani. După ce avocații lui au fost intimidați, iar probele dosarului făcute publice au stârnit amuzamentul publicului, prima instanță a respins cererea. În prezent, dosarul se află în așteptare la Curtea de Apel Chișinău.

You may also like

Comments are closed.

By