FLASH // Dosarul MILIARD: Rudele lui Vlad Filat rămân în arest în izolatorul CNA

caravita.jpg7.jpg

Ion Rusu, Vladimir Rusu, Tatiana Roșioru și Igor Cijov rămân în arest preventiv. Decizia a fost luată cu puțin timp în urmă de către Curtea de Apel.

Amintim că Ion Rusu (cumnatul și nașul lui Vlad Filat din căsătoria cu Angela Gonța), Vladimir Rusu (fiul lui Ion Rusu, nepotul lui Vlad Filat), Tatiana Roșioru, director financiar „Caravita” si Igor Cijov, administrator „Caravita”, au fost reținuți, fiind bănuiți de participare într-o schemă de credite frauduloase de la BEM.

Acum câteva zile, judecătoria Buiucani a prelungit arestul învinuiţilor cu 30 de zile (în privinţa fondatorului şi a doi administratori) şi cu 25 de zile (pentru directorul financiar). Avocaţii celor patru au depus recursuri, cerând casarea încheierii Judecătoriei Buiucani şi eliberarea acestora din arest.

caravita100

Amintim că în urma perchezițiilor, desfășurate de CNA la domiciliile suspecților și oficiile unor companii, inclusiv la IPTEH, dar și la sediul „Caravita”, au fost descoperite dovezi de implicare a acestor persoane, rude cu fostul premier, Vlad Filat.

Potrivit raportului Kroll, liderul PLDM Vlad Filat ar fi unul dintre beneficiarii banilor sustrași din sistemul bancar al Moldovei.

Captură foto: realitatea.md

You may also like

Comments are closed.

By