Filat îi ordonă lui Streleț cum să-i sufle-n flaut: 2013 vs 2015

strelet

Din funcția de deputat spune una, din cea de premier – alta. Valeriu Streleț, fost deputat, se află în contradicție cu prim-ministrul Republicii Moldova – tot el. În 2013, acesta a ținut un discurs înflăcărat în cadrul ședinței Parlamentului în care menționa despre necesitatea de a fi concesionat Aeroportul din Chișinău. Astăzi, însă, nu mai este de aceeași părere și declară sus și tare că atunci nu erau premise pentru concesionare.

„Dacă nu este identificat urgent un investitor care să-și asume cheltuirea în termen scurt a vreo patru-cinci miliarde de lei, riscăm că nu doar boeingurile și airbus-urile să ne ocolească, dar și cucuruznicile o să aibă frică să aterizeze la Chișinău. Un Aeroport mai primitiv ca al nostru nu mai găsești undeva”, declara deputatul Valeriu Streleț la ședința Parlamentului din 3 octombrie 2013.

Astăzi, se pare că premierul Valeriu Streleț are o altă viziune asupra concesionării Aeroportului.

Luni, după ședința operativă a Guvernului, prim-ministrul a anunțat că a fost creat un grup de lucru care va investiga modul în care a fost concesionat Aeroportul, iar ulterior ar putea fi chiar reziliat contractul în acest sens. Mai mult, Streleț a menționat că, potrivit informațiilor care i-au fost prezentate, nu a existat temei pentru a da în concesionare Aeroportul, deoarece acesta funcționa profitabil.

„Concluziile prealabile ale CNA denotă o lipsă de temei în august 2013 de a da în concesiune Aeroportul, fiindcă concluziile care le formulează ei relevă că Aeroportul funcționa economic profitabil. Mai mult ca atât, era în faza finală de negociere a unui credit pentru modernizarea Aeroportului”, a afirmat luni Valeriu Streleț.

Declarația lui Valeriu Streleț din 2013:

Declarația lui Valeriu Streleț din 2015:

sursa:realitatea.md

You may also like

Comments are closed.

By