E momentul să-i mulțumim lui Vlad Filat!

filat(3)

Guvernul a decis să lichideze ShorBank. Decizia vine după câteva luni de întârziere, deoacere trebuiau lichidate înca în ianuarie-februarie 2015.

Guvernatorul BNM spune că miliardele furate vor fi transformate în datorie publică. Pe scurt, oamenii vor întoarce statului toți banii furați inclusiv și de Vlad Furat.

Filat a luat banii de la BEM și a cumpărat mii de hectare de teren agricol, a cumpărat UNIMEDIA, Vocea Basarabiei, finanțeaza ziare și posturi TV. Omul și-a cumpărat tot ce a dorit, plus că și-a construit un trust media, iar noi vom fi cei care vom acoperi creditele acestuia și ale rudelor sale.

Cazul „cnișka” revine. Oamenii ar putea să rămână fără bani din cauza lui Filat. El i-a scos împreună cu rudele și partenerii, lăsând pustii toate conturile celor care și-au pus banii la depozite.

Pe de alta parte, Guvernatorul BNM mai spune, cu zâmbetul pe față, că leul se va deprecia și mai mult, în rezultat inflația va crește.

Creșterea inflației înseamnă majorarea dobânzilor bancare. Asta înseamnă scăderea numărului de credite acordate. În final, situația creată prin furtul miardului duce inevitabil la perturbarea întregului sistem economic și industrial. Credite nu se vor mai da, iar economia va începe să scadă până la nivelul critic. Situația asta nu mai poate fi rezolvată nici de FMI, nici de Banca Mondiala. Aceste bănci internaționale dau bani pentru susținerea bugetului, nu pentru sectorul privat.

Devalorizarea leului duce și la creșterea prețurilor la pâine, lapte, legume, fructe. O să crească și prețurile produselor importate.

Filat trebuia să se gândească ce va fi în țară. A pus mâna pe bani și a stârnit din urmă un val mare de probleme. A pus poporul pe brânci, dar încă mai umblă cu nasul pe sus, cu aere de mare deputat și lider de partid.

Am ajuns la sapă de lemn.

Mulțumim, Vlad Filat!

Sursa: gandrabur.net

You may also like

Comments are closed.

By