Din 1 septembrie, Poșta Moldovei va oferi carduri bancare

posta moldovei

De la 1 septembrie Î.S. „Poșta Moldovei” va prelua toate plățile sociale, care până în prezent erau achitate de Banca de Economii și Banca Socială. Anunțul a fost făcut astăzi de către directorul general al întreprinderii, Serghei Nastas.

„Pentru Poșta Moldovei aceasta nu este o povară, este o bucurie că putem să deservim cetățenii noștri. Echipa a lucrat timp de o lună și de la 1 septembrie suntem gata să preluăm toate plățile sociale. În mod obișnuit, timp de un an, „Poșta Moldovei” achită peste 9 miliarde de lei, acum se mai adaugă 1,7 miliarde”, a declarat Serghei Nastas.

Nastas spune că au fost luate toate măsurile pentru a evita cozile de la ghișee. Pentru aceasta a fost modificat graficul de lucru al operatorilor, vor fi deschise noi ghișee în incinta oficiilor poștale și zece agenții suplimentare la Chișinău și trei la Bălți.

„Am modificat soft-ul de încasări plăți care se numește acum factura.md, ceea ce va reduce timpul de deservire a populației de la 5-6 minute la 2 minute. Soft-ul respectiv este implementat deja de 3 luni și lucrează cu succes la Poșta Moldovei”, a mai spus Nastas.

De asemenea, începând cu 1 septembrie 2015, ÎS „Poșta Moldovei” va oferi carduri bancare, pe care beneficiarii vor putea recepționa plățile sociale. Cardurile vor fi acordate gratuit la oficiile poștale, iar pentru a crea condițiile necesare pentru utilizarea acestora, în cel mai scurt timp, vor fi instalate 600 de post-terminale pe întreg teritoriul țării.

„Beneficiarii de plăți sociale vor putea recepționa banii fără a fi nevoiți să se prezinte la oficiul poștal și fără să stea la rând. În prezent, se duc negocieri pentru a permite posesorilor de carduri bancare, care nu și-au retras banii din cont, să beneficieze de o dobândă la suma acumulată”, a menționat Serghei Nastas.

ÎS „Poșta Moldovei” are 1184 de oficii poștale practic în toate localitățile țării.

Pentru suplinirea a 64 de posturi vacante de operator în cadrul întreprinderii, se discută cu angajații băncilor comerciale aflate în proces de lichidare. Operatorii de la Banca de Economii și Banca Socială vor avea posibilitatea să fie angajați prin transfer, fără întreruperea stagiului de muncă.

Reamintim că, Guvernul Republicii Moldova a decis că, începând cu 1 septembrie 2015, toate prestațiile sociale achitate prin intermediul Băncii de Economii şi Băncii Sociale, vor fi ridicate la oficiile ÎS „Poșta Moldovei”.

You may also like

Comments are closed.

By