De Ziua Independenței, orheienii au avut parte de numeroase surprize

_MG_2174

Drumuri noi, date în exploatare, parcuri reamenajate și iluminate, târguri-expoziții cu producători autohtoni, trânte și multe alte surprize au fost pregătite astăzi, de Ziua Independenței, pentru locuitorii orașului Orhei.

Festivitatea a început cu depunerea de flori la monumentul eroilor căzuți în războiul pentru independența Republicii Moldova și la cel al domnitorului Vasile Lupu.

„Eu o să fac tot posibilul pentru ca viaţa orheienilor să se schimbe calitativ, dar vreau să fac asta doar împreună cu voi. Să înceapă sărbătoarea! O zi bună!”, a exclamat primarul Ilan Shor.

Cu ocazia acestei sărbători naționale a fost reanimată „Garda Populară”, formată din 21 de voluntari, printre care și trei femei.

„Noi suntem gata pentru a acorda orice ajutor populaţiei oraşului Orhei. În prim plan este menţinerea ordinii publice pe teritoriul oraşului, combaterea criminalităţii în străzi şi ajutorul colaboratorilor de poliţie”, a afirmat comandantul adjunct al Gărzii Populare, Vasile Munteanu.

Ulterior, primarul orașului Orhei Ilan Shor a dat în exploatare cele șase drumuri renovate din sectorul Lupoaica, unde a avut loc deschiderea oficială, iar locuitorii l-au întâlnit cu cântece și poezii.

Totodată, a fost inaugurată și intrarea în oraș, unde recent au fost finisate lucrările de renovare ale sensului giratoriu.

Începând de astăzi, locuitorii orașului se pot odihni fie în „Scuarul Europei”, în care băncile sunt vopsite în culorile drapelelor țărilor europene, fie în Parcul Ivanos, proaspăt renovat.

Centrul orașului a fost împânzit de târgurile cu expoziții și cu bucate alese. Gurmanzii au avut ocazia să mănânce carne pregătită în tandâr.

„Specificul de gătire în tandâr este că se face focul, se încălzesc pereţii până la un anumit nivel, apoi în el se pune carnea”, ne-a spus unul din bucătari, Constantin Vitu.

Și cei mici au avut parte de distracție. Ei au fost pictați de către artiștii de face painting, ceea ce i-a făcut să roiască în jurul acestora.

Spre seară, orheienii se vor distra la un concert exclusiv cu artiști autohtoni, iar culminația serii vor fi focurile de artificii care vor încheia sărbătoarea națională.

You may also like

Comments are closed.

By