CUM va fi sărbătorită Ziua Independenței la Chișinău

Parada-militara-antrenament-final2

Ministerul Culturii organizează pe data de 27 august, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, sărbătoarea consacrată Zilei Independenţei Republicii Moldova. Evenimentul a început la ora 9:00, cu depunere de flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt şi la memorialul „Eternitate”.

Spectacolul va debuta cu Parada Portului Popular, în cadrul căreia Ansamblul Naţional Academic de Dansuri Populare „JOC”, precum şi alte colective notorii vor defila în costume tradiţionale.

Conducerea Republicii Moldova va veni cu un cuvânt de felicitare în Piaţa Marii Adunări Naţionale la orele 11:30, după care toată lumea va fi invitată la „Hora mare”.

Sărbătoarea va continua cu evoluarea Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Naţionale, sub bagheta lui Mihai Agafiţa, după care va urma un moment de etno-folk cu Valy Boghean. Tot în ritm de muzică şi voie bună, concertul va continua cu un recital de muzică uşoară, cu participarea celor mai îndrăgiţi interpreţi: Iurie Sadovnic, Viorel Burlacu, Ion Raţă, Adrian Ursu, Vitalie Dani, Ana Puică, Natalia Barbu, Pavel Parfeni şi formaţia DoReDoS.

De asemenea, publicul prezent la eveniment, va avea ocazia să viziteze târgul naţional „Tezaur”, unde vor putea achiziţiona obiecte de unicat ale meşterilor populari.

Sărbătoarea dedicată Zilei Independenţei va culmina cu un foc de artificii la ora 22.00, urmat de spectacolul „Hai să dăm mână cu mână”, susţinut de către Orchestra Naţională de Muzică Populară „Lăutarii”, dirijată de maestrul Nicolae Botgros, care va încânta oaspeţii sosiţi la eveniment cu un recital de muzică populară.

Tot astăzi, la Chișinău se află premierul român Victor Ponta.

You may also like

Comments are closed.

By