Cine este Sundar Pichai, noul CEO Google şi cum a ajuns să conducă una dintre cele mai mari companii din lume

a
Când Google a anunţat, în 2008, că va lansa un nou browser, aducând în prim plan numele lui, nimeni nu îşi imagina cât de repede va urca managerul aproape necunoscut în ierarhia companiei, pentru a deveni, şapte ani mai târziu CEO. De-a lungul ultimilor 10 ani, Pichai a fost responsabil cu dezvoltarea şi promovarea mai multor produse lansate de Google, inclusiv Google Chrome, care a devenit cel mai popular browser la nivel mondial, notează ZF
Potrivit revistei Fortune, succesul înregistrat de Chrome a devenit motorul care l-a ajutat pe Pichai să aibă una dintre cele mai rapide ascensiuni din industrie. Pichai a fost responsabil şi de Gmail şi Android, alte două produse Google care au avut succes pe plan mondial. Anul trecut a fost ales să coordoneze majoritatea produselor Google, inclusiv motorul de căutare, o poziţie care l-a pus imediat sub Page pe linie ierarhică.
Persoanele din interiorul companiei spun că Pichai este plăcut de toată lumea şi este foarte abil să navigheze prin structurile interne ale Google fără să deranjeze prea multe persoane. „Sundar spune de ceva vreme lucrurile pe care le-aş spune şi eu, uneori chiar mai bine decât mine, şi a fost o mare plăcere să lucrăm împreună”, a spus Larry Page astăzi.
Pichai, 43 de ani, este originar din India, unde a absolvit Institutul de Tehnlogie din Kharagpur, dar şi are o diplomă în inginerie şi ştiinţa materialelor la Stanford. În plus, Pichai deţine un MBA la Wharton School, Universitatea Pennsylvania, şi a lucrat pentru companiile McKinsey şi Applied Materials înainte de a ajunge la Google în 2004.
Compania americană Google a anunţat luni că va crea o nouă firmă, denumită Alphabet, care va deveni firma „mamă” a Google, în timp ce Sundar Pichai va deveni CEO al Google iar Larry Page va conduce noua companie, scriu Wall Street Journal, New York Times, Bloomber şi Reuters.

You may also like

Comments are closed.

By