Cehia ar putea trimite 2.600 de soldaţi la ganiţă, în cazul unui val de imigranţi

a

Armata din Cehia ar putea desfăşura până la 2.600 de militari, în cazul unei situaţii de urgenţă şi al unui val mare de refugiaţi, a transmis miercuri postul de televiziune public ceh (CT), făcând referire la un raport redactat de Ministerul Apărării, informează agenţia de presă CTK în pagina online, citată de ZF.

Raportul prezintă, totuşi, avertismente cu privire la faptul că trimiterea la graniţă a unui număr atât de mare de trupe ar ameninţa îndeplinirea altor angajamente de către armată. Preşedintele ceh Milos Zeman a afirmat, la începutul lunii august, că armata are posibilitatea să trimită până la 1.500 de soldaţi să protejeze graniţa.

Această etapă nu este încă luată în considerare. Din cauza creşterii fluxului de refugiaţi, Republica Cehă a aplicat recent primul nivel de măsuri, în timp ce abia al treilea nivel implică desfăşurarea trupelor pentru protejarea graniţei naţionale.

Între timp, este posibil să fie anunţată recurgerea la cel de-al doilea nivel de măsuri, care implică trimiterea mai multor echipaje de poliţie în zonele care adăpostesc un număr mare de refugiaţi.

Milos Zeman, Milan Stech, preşedintele Senatului, şi Jan Hamacek, preşedintele Camerei Deputaţilor din Cehia, au convenit marţi asupra faptului că Republica Cehă trebuie să fie pregătită să îşi protejeze temeinic graniţa. Stech a spus că aceasta din urmă ar putea fi consolidată sub forma unor exerciţii speciale ale armatei.

În prezent, armata cehă are aproximativ 21.000 de soldaţi şi ar trebui să recruteze alţi 2.000 până la sfârşitul anului.

You may also like

Comments are closed.

By