3 C
Chișinău
Saturday, April 17, 2021

Balacci: Журнал ТэВэ. Мериць тот че е май бун. Ревалюцие!

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Nu credeam că va fi posibil vreodată atunci când a apărut prima televiziune de ştiri din Moldova, proiectul Jurnal TV. Chiar dacă nu cunoşteam atunci cine sunt enigmaticii investitori germani ai proiectului, era vorba de un post TV anticomunist, care trăia cu românism şi unionism şi care a avut un rol aparte la 7 aprilie, în debarcarea regimului lui Voronin. Nu credeam că în câţiva ani postul TV va deveni o bâtă mediatică folosită în reglările de conturi între moguli, unde cenzura va fi la ea acasă şi care se va transforma din tribuna poporului în coliba comuniştilor radicali din AntiFa, Petrenko, Grigorciuk şi Amerberg, toţi trei avându-l în spate pe „cardinalul sur” Tkaciuk. Cenzura de la acest post TV moldovenesc cred că poate servi exemplu chiar şi pentru propagandiştii de la OPT şi Rossia 24, ca să nu mai vorbim de Publika şi Prime. Ceea ce fac ăştia e floare la ureche, comparativ cu artificiile primilor.

Da, moldovenii sunt probabil cel mai credul şi expus la manipulare popor din Europa! De asta e la modă ca oligarhii de la Chişinău să-şi tragă şi câte o televiziune – două, trei, de la care ies să vorbească poporului tot felul de comentatori şi analişti independenţi. O fac aşa, dezinteresat, nu pentru finanţatorii televiziunilor, ci pentru a ajuta poporul să se clarifice cu sofisticata piaţă politică, ce, cine şi cât costă. Da, moldovenii se lasă frăieriţi, jucaţi şi teleghidaţi spre anumite decizii şi acţiuni. E o stare firească de lucruri, veţi spune. Atâta timp cât moldovenii se lasă păcăliţi, atâta timp se vor găsi din cei care-i vor păcăli. Da chiar aşa?!

De la unionism până la comunism radical, un singur pas?! Şi mai vorbim de valori naţionale pe care trebuie să le educăm moldovenilor, de demnitate naţională? Ce mai aşteptaţi la alegeri de la bietul popor? De ce-l huiduiţi că votează aşa cum votează? Dacă le arătaţi la televizor cum platforma Demnitate şi Adevăr, adeptă declarată a valorilor naţionale româneşti, susinută şi de o parte din unionişti apare alături de radicalii comunişti din AntiFa? Dacă pe de o parte cereţi lustrarea posturilor TV propagandistice de la Moscova, iar pe de alta acordaţi platformă de propagandă agenturii ruseşti, care numai deşteptarea acestui popor nu o vrea? Nu ne mai înţeleg nu că americanii, nemţii sau francezii, dar nici fraţii de la Bucureşti, oameni buni!

Atunci când unioniştii au ieşit la mitingurile numeroase şi la Marea Adunare Naţională, Jurnalul a dat o ştiruţă seacă, dar pe întreg parcursul acţiunilor de protest ale agenturii ruseşti a dat zilnic câte trei ştiri cu conţinut divers şi bogat, ba chiar şi LIVE-uri! N-am văzut şi auzit ceva de bine despre cei cu viziuni de dreapta (cel puţin declarat), îndeosebi despre PL, de ani buni, de la acea întâlnire a lui Mihai Ghimpu cu Ţopii, mediată de Val Butnaru, din 2010. Nu cred că trebuie să vă amintesc şi ce tunuri a pus Jurnalul pe PL, Mihai Ghimpu şi Dorin Chirtoacă şi ce campanie bună i-a făcut lui Dodon şi Zinei Karabina la recentele locale. Socialiştii au fost cei mai prezenţi la Jurnal în ultimele parlamentare şi locale, şi cu publicitate comercială, şi cu declaraţii în buletinele de ştiri!

Da, corupţia şi oligarhia sunt problema nr. 1 în Moldova. Dar în România, Georgia şi Ucraina, unde până nu demult existau aceleaşi probleme, nu serviciile speciale ruseşti au venit să facă ordine şi reforme, ci oamenii cu demnitate naţională au făcut schimbările, cu ajutorul UE şi SUA! Moscova când vine prin agenţii săi să facă ordine o face cu tancul, aşa cum a făcut-o în 1992 la Nistru şi cum o face acum în Donbass.

Reglările de conturi pe care le au între ei Plahotniuc, Ţopii, Platon, Shor, Usatîi şi alţii sunt numai bune de folosit pentru ruşi. În situaţia în care lucrurile îi merg tot mai prost în Ucraina, iar Kievul cu ajutorul lui Saakashvili iată că îi izolează complet Transnistria, Putin nu are de făcut decât să-i ajute să se bată cap în cap pe oligarhii de la Chişinău, pentru a destabiliza aici situaţia. Până în momentul în care Moscova va veni cu o declaraţie oficială, că este îngrijorată de dezordinile de la Chişinău şi soarta conaţionalilor ruşi de la Tiraspol şi este nevoită să intervină militar, pentru a-i apăra. Ideologii propagandistici de la Jurnal par a fi prea deştepţi pentru a nu înţelege acest plan, extrem de simplu, aplicat anterior de atâtea ori de Putin, pe care-l doare-n cot de ce tarife plătesc moldovenii Gazpromului sau Centralei Electrice din Transnistria. Şi dacă înţeleg şi contribuie deliberat la realizarea lui, atunci o fac fie pentru un scop îngust de clan al finanţatorilor, care pentru a se răzbuna pe duşmanii lor sunt gata să dea foc la întreaga ţară, fie sunt parte a conspiraţiei. Cum zicea idolul lui Petrenko, aut -aut, tertium non datur. Ревалюцие!

Autor: Veaceslav Balacci

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img