6 C
Chișinău
Friday, April 16, 2021

Apă-Canal dă asigurări: Seceta NU va lăsa capitala fără apă

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Potrivit S.A. „Apă-Canal Chişinău”, nu există pericolul ca locuitorii capitalei să rămână fără apă. Conducerea Apă-Canal a expediat un demers către Agenţia „Apele Moldovei” pentru a fi luate măsurile de rigoare.

La rândul său, Agenţia „Apele Moldovei” a apelat la partea ucraineană (Comitetul de stat pentru Gospodărirea Apelor din Kiev şi Direcţia Bazinală Nistru-Prut pentru gestionarea resurselor de apă din Cernăuţi), de la care există asigurarea faptului privind examinarea posibilităţii de majorare a debitului de evacuare a apei de la barajul Complexului Hidrotehnic din Novodnestrovsc până la 180-200 m3/sec pentru toată perioada de etiaj în fluviul Nistru.

Conform Agenţiei „Apele Moldovei”, pentru următoarele zile este planificată şi evacuarea apei de la barajul menţionat cu debitul de 132-135 m3/sec, ceea ce trebuie să asigure funcţionarea normală a prizelor de apă dislocate pe râul Nistru pentru alimentarea cu apă potabilă a populaţiei mun. Chişinău.

S.A. „Apă-Canal Chişinău” asigură că, deşi nivelul apei în râul Nistru este de 8,4 m, nu există pericolul ca locuitorii capitalei să rămână fără apă în robinete, paralel fiind preconizată şi umplerea rezervoarelor de apă, conectarea la circuitul de alimentare cu apă a unui număr mai mare de fântâni arteziene.

De menționat că nivelul apei în râul Nistru, din care sunt alimentate cu apă potabilă multiple localităţi din Moldova, inclusiv municipiul Chişinău, a scăzut până la limita critică din cauza temperaturilor caniculare din ultima perioadă.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img