13 C
Chișinău
Wednesday, May 12, 2021

AEROLIARD // FILAT vrea să „talifeze” aeroportul pentru Țopa

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

strelet
Valeriu Streleț. Prim-ministrul lui Vlad Filat

Aeroportul Internațional Chișinău revine din nou în atenția opiniei publice, după ce Valeriu Streleț, noul prim-ministru, împins în fotoliu de Vlad Filat (ex-prim-ministrul demis pentru corupție), a dat de înțeles că trebuie cercetată și posibil revăzută modalitatea prin care a fost concesionat.

O intenție nobilă, nu-i așa? NU! Pentru că Vlad Filat nu face nimic fără să aibă vreun profit. „Cleptomanul” are această deprindere în sânge – nicio mișcare fără profit.

Vă veți întreba, probabil, cum e posibil să se mai fure niște bani din buzunarul nostru prin întoarcerea Aeroportului în posesia statului? Foarte simplu – toate drumurile duc, din nou, la… FRANKFURT!

Mascarici
C. Cheianu (mijloc) și A. Durbală (dreapta), angajații lui V. Țopa (stânga): „La Frankfurt am primit asigurări…”

Să o luăm însă pe rând. Doar așa vom putea pune cap la cap toate informațiile oferite de diferite surse, care pe parcursul timpului și-au demonstrat deja greutatea. Or, deocamdată moldova24 nu poate fi acuzată de nimeni de difuzarea unor informații false, mai ales că în spatele tuturor afirmațiilor noastre stau argumente forte și probe irefutabile, care pot distruge eventuale dosare de judecată.

FILAT PLAHOTNIUC
Doi Vlazi. Uneori, sunt nevoiți să dea ochii unul cu altul.

Lansat într-o luptă pe viață și pe moarte (politică) cu Plahotniuc, Vlad Filat, prieten de-o viață cu Victor Țopa (încă de pe timpul în care munceau cot la cot în echipa lui Lucinschi), decide că a venit timpul să facă uz de această prietenie, exact cum a făcut în cazul Pădurea Domnească, atunci când a crezut că a venit momentul să-l distrugă definitiv. Acum când talifarea miliardului îl apăsa pe umeri, iar implicarea lui și a rudelor sale a devenit evidentă, Filat (în versiunea serviciilor secrete – CLEPTOMANUL, sau TALIF în propria versiune) împreună cu țopii decide să dea ultima lovitură.

Aceștia au elaborat, de comun acord, un plan de acțiuni. Unul foarte curajos de altfel, dar și riscant. Și cinic. Aceștia deturnează, prin intermediul Jurnal TV și Platforma Cinică DA, nemulțumirea poporului și o direcționează spre Plahotniuc, pe care îl acuză de furtul miliardului, asta chiar dacă unicile probe existente duceau expres spre Filat. (Asta nu înseamnă că Plahotniuc este oarecum curat ca lacrima și că în cele ce urmează nu vom veni cu detalii picante și din activitatea acestui personaj). Urma partea a doua a planului – victimizarea lui FILAT. Doar că jurnaliștii au dejucat scenariul încă din prima fază. Astfel, Țopa și Filat s-au împotmolit undeva în faza acuzațiilor DA. Or, până și cei mai înflăcărați membri ai acestei platforme au acum dubii mari în privința scopului real al protestelor, mai ales că niciunul dintre ei nu ar accepta să facă jocul lui Filat.

miting DA5
Platforma DA. La microfon – finul și avocatul lui V. Țopa

Între timp, până mai spală la față mișcarea DA, promisiunile față de pilotul de vânătoare de bani ai statului – Țopa, trebuiesc onorate. Iar acestea constau în următoarele: Grațierea în dosarul care l-a făcut fugar (Filat mai are timp să o facă doar în perioada mandatului președintelui-marionetă, de aceea și au făcut multe greșeli în grabă) și întoarcerea în pâine a lui Țopa – în aviație, acolo unde a deținut importante funcții în perioada sa de glorie (Șef al aviației Civile, responsabil de reconstrucția Aeroportului, Ministru al Transporturilor).

Topa
V. Țopa. Frankfurt. 1 aprilie 2015. Întânirea cu Vlad Filat

Dacă cu prima parte a promisiunii date la Frankfurt la 1 aprilie 2015 (atunci când au bătut palma și referitor la vânzarea Jurnal TV) există o mică problemă, pentru că grațierea ar fi un element prea evident al demascării întregului cartel mafiot, atunci partea cu aeroportul poate fi rezolvată mai ușor. Lucru de care s-a și apucat Filat. Or, pe lângă miliardul furat, poporul mai vrea și aeroportul înapoi.

Astfel, prin Streleț, Filat pornește campania de readucere a aeroportului în proprietatea statului, pentru a putea pune propriii administratori acolo.

Streletfilat
Doi prim-miniștri. Unul demis pentru acte de corupție. Al doilea mereu gata să execute ordinul primului

Admnistratori numiți de comun acord cu țopii, care știe nu doar din auzite cum fluxurile financiare din aviație se pot subția semnificativ în favoarea propriului buzunar.

shor
Shor, ca de fiecare dată, campion!

Vă veți întreba probabil cum rămâne cu Shor, un alt prieten de-al lui Filat. Or, aparent, acesta este oarecum, vorba moldovenilor, „chidanit” prin implementarea planului Țopa, pentru că rămâne fără Aeroport, care, nu este secret pentru nimeni a ajuns în mâinile lui. Nu e chiar așa. Nu e deloc așa!

În cazul în care statul revede concesionarea, Shor va primi despăgubiri enorme, or există clauze în contract care prevăd expres sume exorbitante  în cazul ruperii contractului. Nu sunt doar cifre. Sunt bani pe care îi vom scoate tot noi din buzunar (ca și în cazul MILIARDULUI TALIFAT).

Trebuie să recunoaștem că FILAT e maestru la combinații talifante. Nu-i așa?

Să recapitulăm:
Pentru că Țopa îl ajută să scape de Plahotniuc, Filat întoarce statului Aeroportul de la Shor, unde pune administratorii lui ȚOPA, iar lui SHOR îi plătește DIN BANII STATULUI (ADICĂ AI NOȘTRI) despăgubiri enorme. Frumos, nu? Toți sunt împăcați, inclusiv cei ce pledează pentru întoarcerea Aeroportului.

TALIF, CLEPTOMANUL, AL VOSTRU, spuneți-i cum doriți, este incurabil. S-a împotmolit prea tare încât să se oprească. Să-l oprească atunci cineva, cu forța!

Contract Concesionare AIC Partea 1 (1)

Сontract concesionare AIC partea 2

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img