A fost prins hoțul de genți! Individul jefuia doar șoferițele care opreau la semafor // VIDEO

Screenshot_4

Ofiţerii de investigaţii ai IP Botanica de comun cu Direcţia de Poliţie a mun. Chişinău au reţinut un individ în vârstă de 33 ani, anterior judecat, fiind bănuit de comiterea unui şir de jafuri stradale printr-o metodă inedită. Acesta sustrăgea, în special, genţile femeilor în timp ce opreau automobilul la culoarea roşie a semaforului. În prezent, poliţiştii au acumulat probe suficiente ce demonstrează complicitatea acestuia în cel puţin 5 cazuri similare.

În cadrul acţiunilor speciale de investigaţii şi de urmărire penală, poliţiştii au stabilit, cu certitudine, schema criminală de acţiune a individului. De obicei, el urmărea potenţialele victime la intersecţii, la trecerile pietonale sau coloana de automobile ce oprea la culoarea roşie a semaforului, precum şi faptul, dacă victima avea genţi sau alte lucruri de preţ pe bancheta din faţă. Astfel, se apropia pe neobservate, le sustrăgea şi fugea într-o direcţie necunoscută. Respectiv, victima nu avea posibilitatea să intervină prompt pentru a-l reţine sau să evite atacul.

Potrivit persoanelor care au avut de pătimit din cauza lui, pagubele materiale au fost estimate la suma de peste 30 000 lei. Printre lucrurile furate erau mijloace financiare, telefoane mobile, acte de identitate şi alte bunuri materiale. În cadrul audierilor el şi-a recunoscut vinovăţia cu lux de amănunte. Totodată, el este bănuit  că ar fi implicat în comiterea  altor infracţiuni patrimoniale înregistrate în capitală.

În acest context, poliţiştii l-au reţinut pe un termen de 72 ore în Izolatorul de Detenţie Preventivă al Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, iniţiind 5 cauze penale pentru infracţiuni de jaf şi furt. El riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 5 ani până la 7 ani.

You may also like

Comments are closed.

By