15 C
Chișinău
Saturday, May 8, 2021

Vulcanul Raung continuă să erupă. Aeroportul din Bali, ÎNCHIS din nou

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Autoritățile indoneziene au închis din nou, duminică, aeroportul din insula turistică Bali, ca urmare a erupției vulcanului Raung. Aeroportul internațional Ngurah Rai fusese redeschis sâmbătă pentru a permite miilor de turiști blocați să poată părăsi insula.

Însă duminică dimineața, Ministerul Transporturilor a anunțat că norii de cenușă se îndreaptă spre Bali și că aeroportul va fi închis până până cel puțin în jurul orelor 16:00 (08:00 GMT), notează RTV.net.

Alte trei aeroporturi închise joi, printre care aeroportul internațional din Lombok, altă insulă turistică vecină cu Bali, au fost redeschise vineri.

Traficul aerian este în mod regulat perturbat de erupții vulcanice în Indonezia, țară situată într-o zonă de intensă activitate seismică și care numără cel mai mare număr de vulcani din lume.

Nivelul de alertă de pe muntele Raung, un vulcan de circa 3.300 de metri altitudine, a fost majorat cu un grad, la sfârșitul lunii iunie — la limita nivelului de alertă cel mai ridicat — după ce vulcanul a început să arunce lavă și nori de cenușă, potrivit aceleași surse.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img