VOTAT! În Ucraina vor avea loc alegeri locale

rada

Parlamentul Ucrainei a votat, vineri, organizarea de alegeri locale în luna octombrie, în toată țara, mai puțin – în regiunile separatiste din estul Ucrainei și în Crimeea, relatează Fox News online.

Decizia de a exclude regiunile separatiste proruse din estul țării și Crimeea, regiune anexată Rusiei din 2014, de pe lista celorlalte orașe din Ucraina, în care se vor organiza alegeri locale în luna octombrie, a fost aprobată, vineri, de Parlamentul ucrainean din cauza instabilității din aceste provincii.

Guvernul de la Kiev nu deține niciun fel de control asupra teritoriilor din estul Ucrainei din aprilie 2014, de când rebelii separatiști s-au răzvrătit împotriva autorităților guvernamentale, transformând regiunea de est într-o zonă de conflict în care,  de la izbucnirea războiului, au murit aproximativ 6.500 de persoane.

Într-un armistițiu, încheiat în luna februarie între Ucraina, Rusia și separatiștii proruși, s-a discutat despre posibilitatea organizării alegerilor locale în regiunile din est. Concretizarea acestei propuneri ar fi unul dintre primii pași realizați în vederea încheierii conflictului armat între Guvern și separatiștii proruși, acord la care nu s-a putut ajunge până în prezent.

Propunerea de organizare a alegerilor locale, aprobată vineri de către Parlament, nu a luat în discuție regiunile separatiste din estul Ucrainei și Crimeea pentru că oficialii ucranieni nu au acces în zonele respective.

Sursa: mediafax.ro

You may also like

Comments are closed.

By