VEȘTI PROASTE pentru rudele MAHARILOR politici! Traficul aerian s-a redus cu 60%. MOLDATSA intră la APĂ

a

Traficul din spațiul aerian al Republicii Moldova s-a redus cu 57,8% în cinci luni ale anului 2015 comparativ cu perioada similară a anului precedent. Cea mai mare cădere a fost în luna aprilie – cu 75%.

Autoritățile MOLDATSA, citate de newsmaker.md spun că reducerea traficului din spațiul aerian al Republicii Moldova a influențat și veniturile companiei. Anul trecut, cifra de afaceri a companiei au însumat 132 mil. de lei, față de 200 mil. de lei în 2013. În 2013, profitul companiei a fost de 48,5 mil. de lei, iar anul trecut a înregistrat pierderi de 29 mil. de lei.

Motivul de reducere a traficului prin spațiul aerian al Republicii Moldova este explicat prin influența factorilor externi. Este vorba de decizia Eurocontrol, care a interzis zborurile prin spațiul aerian din vecinătatea Crimeii ca urmare a conflictului din estul Ucrainei.  Zborurile au fost redirecționate prin România și Bulgaria. În rezultat traficul prin spațiul aerian al Republicii Moldova s-a reduc cu 57,8%.

Întreprinderea de stat MOLDATSA, pepiniera nr. 1 din R. Moldova după numărul de angajați, rude ale demnitarilor moldoveni.

ZdG a relatat anterior că postul de şef al departamentului achiziţii de la această companie este deţinut de Alexandru Buliga, fiul deputatei Valentina Buliga. Totodată, investigaţia releva că numai în ultimul an la MOLDATSA au fost angajate peste 20 de rude ale demnitarilor moldoveni influenţi. În unele cazuri au fost create posturi noi, chiar dacă acestea erau inutile.

Salariile angajaților sunt destul de frumușele și depășesc 15 mii de lei.

You may also like

Comments are closed.

By