USATÎI MAI ARE O LEGITIMAȚIE! // „Ne aşteaptă o muncă enormă!”

USATII BALTI

Renato Usatîi a fost învestit în funcţia de Primar de Bălţi în cadrul primei ședințe a Consiliului Municipal Bălţi, în care primarul şi consilierii municipali şi-au primit mandatele de la preşedintele CEC, Iurie Ciocan.

Adresându-i felicitări noului primar, preşedintele CEC a precizat că Renato Usatîi este primul primar din istoria Republicii Moldova care a fost ales în această funcţie din primul tur de scrutin cu un procent de 72,46% din voturile exprimate.

Renato Usatîi a mulţumit bălţenilor pentru încrederea acordată şi i-a asigurat că nu va face geopolitică la Primăria Bălţi. Usatîi a venit cu un mesaj către opoziția din consiliu pentru a conlucra. El i-a îndemnat pe toţi consilierii să-şi unească forţele pentru ca în următorii ani să muncească împreună pentru bunăstarea municipiului Bălţi, pentru a-l transforma într-un oraş-exemplu pentru toată ţara.

„Vin cu un mesaj către colegii care se consideră în opoziție: trebuie să ne unim și să rezolvăm problemele oamenilor. Noi astăzi suntem obligați să facem tot ca să întoarcem încrederea bălțenilor în politicieni. Voi face tot ca în consiliul municipal să nu existe cuvântul ”opoziție”. Dacă aveți gânduri bune și vreți să schimbăm ceva, am să accept orice propunere de la dvs. Noi azi toți trebuie să fim uniți și să fim pro Moldova”, a declarat noul Primar de Bălţi.

Usatîi a precizat că priorităţile activităţii sale sunt crearea unei administraţii transparente, fără corupţie şi cumătrism.

„Vom atrage investiţii şi granturi, parţial vom conta şi pe forţele proprii. În timpul apropiat vom organiza un Forum economic mare, la care vom invita antreprenori din toată ţara. Deja este în proces de elaborare proiectul creării Centrului de Inovații de talie naţională, în cadrul cărora vor fi promovate cele mai bune idei de business”, a declarat Renato Usatîi, precizând că va clarifica şi situaţia cu sălile de jocuri de noroc şi construcţiile ilegale din oraş.

„Bugetul municipiului Bălţi este de 390 mil. de lei, dintre care Primăria gestionează doar  135 de milioane de lei, ceea ce este nimic pentru oraşul Bălţi, care trebuie să supravieţuiască cu doar 500 de mii de euro pe lună cu toate întreprinderile municipale, problemele cetăţenilor, blocurilor, acoperişurilor, drumurilor, trotuarelor,  problemele care le avem cu Apă-Canal ş.a. Cetăţenii din Bălţi aduc în bugetul ţării un miliard 500 de milioane de lei, dintre care primesc înapoi doar 390 mil. Nu este chiar corect,  50% din această sumă ar fi corect să cerem, dar nu o vom face, pentru că astăzi trebuie să ţinem cont de ceea ce se întâmplă în Republica Moldova. Salvând Primăria Bălţi, riscăm să lăsăm fără bani alte două raioane, de aceea vom cere majorarea bugetului, dar vom încerca să atragem granturi pentru a rezolva problemele oraşului”, a declarat noul primar vizavi de problema finanţării municipiului.

Renato Usatîi va administra oraşul Bălţi cu ajutorul Consiliului Municipal Bălţi, care este constituit din 35 de consilieri, dintre care 26 fac parte din formaţiunea politică Partidul Nostru, trei din PCRM, doi din PSRM şi câte unul din PD, PLDM, PL şi Blocul Electoral „Platforma Populară Europeană din Moldova – Iurie Leancă”.

001018 006 IMG_3245 017 014 IMG_3206

You may also like

Comments are closed.

By