Un tânăr de 23 de ani a tamponat MORTAL o femeie și a fugit. Acum va sta la PUȘCĂRIE

volan

Un locuitor al raionului Străşeni, în vîrstă de 23 de ani, a fost condamnat la închisoare pentru accidentarea mortală a unei femei şi părăsirea locului accidentului rutier.

Nenorocirea a avut loc pe 16 august 2014. Tânărul a urcat la volanul automobilului de model „VAZ 2140” care era parcat în faţa unui bar din s. Gornoe și, fără a se asigura, a început brusc efectuarea manevrei de deplasare în spate, tamponînd în plină viteză o femeie, care se afla pe o bancă din preajma localului.

Îndată după accident, inculpatul a părăsit locul faptei. Victima a fost transportată de urgenţă la spital, unde a decedat în urma leziunilor grave cauzate.

În acţiunile inculpatului procurorii au reţinut comiterea infracţiunilor prevăzute de art. 264 alin. (3) lit.b) Cod penal (încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, care a provocat decesul unei persoane) şi art. 266 Cod penal (Părăsirea locului accidentului rutier).

Pentru comiterea acţiunilor ilegale, inculpatul, a fost condamnat la 5 ani şi 6 luni închisoare cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport timp de 3 ani. Prin aceeaşi sentinţă s-a dispus încasarea de la inculpat în folosul succesorului victimei a sumei de 85 500 lei drept prejudiciu moral şi material cauzat prin infracţiune.

Sentinţa este cu drept de atac.

You may also like

Comments are closed.

By