9 C
Chișinău
Tuesday, April 20, 2021

Un susținător al Statului Islamic a fost arestat. Plănuia un ATENTAT cu bombă pe o PLAJĂ (FBI)

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Un bărbat care s-a prezentat pe Facebook drept un susținător al grupării jihadiste Statul Islamic (SI) a fost arestat în SUA, sub acuzația că intenționa să utilizeze un rucsac în care se afla o bombă, a anunțat marți FBI, relatează AFP.

Harlem Suarez, 23 de ani, care locuia în Key West, Florida (sud-est), a postat pe Facebook mesaje extremiste. Un alt utilizator al rețelei de socializare a contactat poliția după ce Suarez ar fi încercat, susține el, să îl recruteze în rândurile SI, conform actului de acuzare.

„Voi face rucsacul…. asta-i sigur, voi face rucsacul”, i-a spus Suarez interlocutorului său, cu referire la o bombă plasată într-un rucsac despre care acesta vorbise mai devreme.

El ar fi plătit pe cineva să construiască o bombă controlată prin telefon, pe care ar fi intenționat să o îngroape pe o plajă și să o detoneze.

Potrivit FBI, Suarez ar fi avut pe Facebook la favorite: „Jihadist”, „Rugăciune Extraordinară pentru ISIS”, „Rugăciuni pentru ISIS: Arme ale Războiului Nostru”.

De asemenea, el a comandat pe Internet o pușcă de asalt AK-47, conform FBI.

Suarez a încercat de asemenea să contacteze direct Statul Islamic în Siria, însă nu a primit niciodată un răspuns.

Totodată, FBI a anunțat marți că un alt susținător al SI a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru posesie ilegală de armă de foc.

Sursa: agerpres.ro

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img