Un program numit DORINȚĂ în cea mai săracă țară din Europa: Intenţiile lui Streleţ doldora de OPTIMISM

a

Valeriu Streleţ, candidatul la funcţia de premier, a citit în faţa deputaţilor programul de guvernare al viitorului Guvern. Sună frumos, dar cel mai important e că intenţii similare au avut şi predecesorii săi, care nu au putut face prea multe. Ba mai mult, Republica Moldova s-a pomenit într-o criză economică fără precedent și cunoscută în toată lumea prin jaful de 1 miliard USD din sistemul bancar.

Astfel, Streleţ spune că imediat ce va fi investit în funcţia de premier va dispune o evaluare a pierderilor statului a fraudei de proporţii de la Banca de Economii, Unibank şi Banca Socială şi adoptarea în cel mai scurt timp a unei decizii vizavi de cele trei bănci. „Vom evalua modul de concesionare a Aeroportului Chişinău şi onorarea angajamentelor investiţionale”.

Streleţ îşi propune excluderea corupției din viața publică, deoarece fenomenul a devenit omniprezent în viaţa socială. „Evaluarea strategii anticorupție și adoptarea noii strategii, invitarea unei misiuni de experți pentru asistența judecătorilor în combaterea fenomenului corupţiei”.

În acelaşi timp, Streleţ intenţionează să scoată necondiţionat armata străină de pe teritoriul Republicii Moldova, să consolideze sistemul bancar să asigure securitatea energetică şi să protecţia dreptului de proprietate şi a tentativei de preluare a abuzivă a proprietăţii.

 

You may also like

Comments are closed.

By