Un polițist va sta patru ani la răcoare pentru că a torturat un localnic

a

Pedeapsă reală cu închisoare pentru un poliţist acuzat de tortură. Curtea de Apel Chişinău a admis apelul declarat de procuror împotriva sentinţei primei instanţe, prin care un poliţist acuzat de tortură a fost condamnat la închisoare.

Astfel, la insistenţa procurorului, instanţa de apel a condamnat poliţistul la 4 ani închisoare, cu executare şi l-a privat de dreptul de a ocupa funcţii în organele de drept timp de 3 ani.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală procurorii au stabilit că, în august 2012, activând în calitate de şef de sector în satul Pecişte al Inspectoratului de Poliţie Rezina, inculpatul l-a torturat pe un localnic. În concret, suspectându-l de agresarea unui consătean, poliţistul s-a deplasat în gospodăria victimei, unde, fără a-i solicita explicaţii, i-a aplicat multiple lovituri cu bastonul de cauciuc, l-a numit cu cuvinte necenzurate, înjosindu-i onoarea şi demnitatea. În continuare, locotenentul de poliţie a impus bărbatul să urce în automobil, fiind dus la domiciliul presupusului bărbat agresat, în faţa căruia l-a impus să-şi ceară iertare pentru o faptă pe care nu a comis-o. La refuzul acestuia, poliţistul a plecat, lăsându-l rănit în mijlocul drumului.

Potrivit procurorilor, în urma acţiunilor violente cu caracter de tortură, comise de către poliţist, victimei i-au fost provocate dureri şi suferinţe fizice şi psihice, însoţite de cauzarea vătămărilor corporale sub formă de „fractura coastelor, echimoze pe braţe, torace şi fese”.

You may also like

Comments are closed.

By