Un polițist, lovit cu pumnii și picioarele în curtea unui bloc din sectorul Râșcani

politist

În dimineața zilei de 2 iulie, curent, pe strada Andrei Doga din capitală, au fost reținuți doi tineri, suspectați de consum de droguri. Aceștia se aflau în curtea unui bloc în momentul în care au fost observați de un echipaj mixt de patrulare. Potrivit polițiștilor, cei doi manifestau un comportament suspect.

Luați la întrebări, tinerii au recunoscut că au consumat substanțe narcotice și pentru că erau foarte agresivi, ofițerii de patrulare au decis să-i escorteze la Inspectoratul de poliție din sectorul Râșcani pentru documentare. Indignat, unul dintre tineri a lovit un polițist cu mâinile și picioarele, cauzîndu-i dureri fizice și distrugerea bunurilor personale. După ce au fost încătușați, la fața locului a fost solicitată grupa operativă a Inspectoratului de poliție Râșcani.

În urma perchezițiilor efectuate, în buzunarele indivizilor au fost depistate cinci pachețele cu substanțe narcotice.

11720443_1022908501067096_1824493640_n

Tinerii de 20 și 24 de ani, locuitori ai municipiului Chișinău, au fost supuși expertizei, rezultatul arătând că unul dintre ei era drogat. Expertizei va fi supusă și substanța narcotică găsită la ei, pentru a putea fi stabilită originea și cantitatea acesteia.

La fel, pentru agresarea polițiștilor, a fost inițițiată o cauză penală în baza art. 349, al. 1/1 Cod Penal al RM. Persoana culpabilă de asemenea fărădelge riscă pînă la 20 000 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de pînă la 3 ani.

You may also like

Comments are closed.

By