Un cuplu de la Ungheni, capii unei filiere de TRAFIC DE PERSOANE

a

Un cuplu din Ungheni a fost condamnat, recent, la închisoare pentru traficarea a şapte cetăţeni ai Republicii Moldova pentru exploatarea prin muncă în Rusia.

Sentinţa a fost pronunţată după ce Procuratura raionului Ungheni a demonstrat că, în intervalul anilor 2012–2014, inculpatul împreună cu concubina sa au recrutat şapte locuitori ai raionului, cărora le-au promis că vor fi angajaţi la un lucru bine plătit în Federaţia Rusă. Inculpaţii le-au procurat victimelor bilete şi le-au transportat în regiunile Lipeţk şi Voronej.

La destinaţie, sub pretextul punerii la evidenţă şi perfectarea documentelor, inculpaţii le-au confiscat victimelor paşapoartele, lipsindu-i de posibilitatea de a întrerupe lucrul la propria dorinţă. În acest mod, victimele au fost impuse să lucreze la diverse lucrări agricole timp de mai multe luni, fără a fi remunerate, asigurându-le doar condiţii minime de trai.

Fără a le remunera corespunzător munca prestată, inculpaţii le-au reţinut plăţile ce li se cuvin, în sumă totală de 77 mii lei.

Pentru comiterea traficului de fiinţe umane în scop de exploatare prin muncă, inculpatul şi concubina sa au fost condamnaţi la 8 şi, respectiv, 7 ani închisoare. De asemenea, pentru circulaţia ilegală a substanţelor narcotice, fără scop de înstrăinare, instanţa l-a pedepsit pe bărbat cu o amendă penală de 4 mii de lei.

You may also like

Comments are closed.

By