ULTIMA ORĂ // NOI DETALII ȘI PROBE în cazul rudelor lui FILAT reținute în dosarul BEM. CAPETELE DRAGONULUI VERDE AL CORUPȚIEI se spionau între ele!

filat

PROBE DIN DOSARUL PENAL PRIVIND FRAUDELE DE LA BEM AU FOST DEPISTATE
ÎN BIROURILE UNOR ÎNVINUIŢI. PROCURORUL ANTICORUPŢIE A INIŢIAT O
INVESTIGAŢIE

Procurorul interimar anticorupţie a dispus iniţierea unei investigaţii ca urmare a depistării, în cadrul percheziţiilor de ieri, a mai multor PROBE DIN DOSARUL PENAL PRIVIND FRAUDELE DE LA BEM.

Este vorba despre documente care conţin informaţie secretă din domeniul financiar-bancar, parvenită inclusiv de la investigatori din străinătate. Scopul anchetei este de a stabili circumstanţele în care PROBE RELEVANTE DIN CAUZA PENALĂ AU FOST DEPISTATE ÎN BIROUL UNUIA DINTRE SUSPECŢI.

De asemenea, procurorii anticorupţie urmează să investigheze şi faptul identificării în unul dintre birourile percheziţionate a unor probe materiale, care demonstrează că MARTORI DIN DOSARUL BEM AU FOST MONITORIZAŢI de persoane terţe, inclusiv cu implicarea unor instituţii ale statului.

Amintim că, ieri, patru persoane au fost reţinute pentru 72 de ore, fiind învinuite de spălare de bani, infracţiune care a adus prejudicii în proporţii deosebit de mari Băncii de Economii. Astăzi, acestea au fost puse sub învinuire, urmând ca procurorii să ceară judecătorilor de instrucţie eliberarea mandatelor de arest pe numele acestora. DE NOTAT, CĂ REŢINUŢII FIGUREAZĂ ÎNTR-O INVESTIGAŢIE, INIŢIATĂ ÎN ROMÂNIA, IAR UN CETĂŢEAN ROMÂN A FOST CITAT DE CNA ŞI PROCURORI PENTRU A FI AUDIAT ÎN DOSARUL DELAPIDĂRILOR DE LA BEM. Acesta este suspectat de coautorat la spălare de bani şi urmează să fie anunţat în urmărire internaţională, dacă nu va răspunde citării repetate.

Vom reveni cu detalii.

Angela Starinschi, purtător de cuvânt al CNA

Amintim, pe această cale, că Vlad Filat și-a monitorizat în permanență partenerii de afaceri dubioase. Cazul Vicol este unul elocvent în acest sens. Totodată, mai mulți foști membri ai PLDM au anunțat în diferite perioade că erau monitorizați de Vlad Filat.

You may also like

Comments are closed.

By