Sturza despre noul Executiv: Gudurarea vasalică va măcina membrii Guvernului. Riscăm să ne confruntăm în scurt timp cu deziluzii majore

a

Fostul premier și actualul om de afaceri Ion Sturza se arată dezamăgit vizavi de noul Guvern, care urmează să fie investit. „Atunci când discutăm despre componența nominală a viitorului Guvern, este bine să fim raționali, echilibrați și pragmatici. Se creează o impresie de gudurare vasalică față de viitorii guvernanți… De altfel, e un lucru specific moldovenilor”.

El spune că punând presiune emoțională de orice gen, de la extaz la negare vehementă, riscăm să ne confruntăm în scurt timp cu deziluzii majore, bazate pe așteptări exagerate. În condițiile sistemului politic oligarhizat, al situației economice catastrofale, creșterii explozive a prețurilor și mai ales a negativismului cvasigeneral, este foarte periculos să generăm așteptări exagerate. Acestea vor măcina zilnic viitorii membrii ai Guvernului (nu pe toți, bineînțeles!), dar și societatea.

„Știm prea bine: activitatea noului Guvern nu va începe cu o foaie albă, va avea mari limitări și puțin suport politic. Orice mică victorie, fie și simbolică, va trebui tratată ca una mare. Puțină luptă cu corupția, puțină reformă a sistemului juridic, puțină stabilitate economica – toate acestea vor fi pași gigantici înainte”, susține Sturza.

În concluzie, fostul premier se arată mirat de cât entuziasm și speranțe mai au moldovenii emancipati de pe FB! De altfel, le împărtășesc și eu. De ne-ar pune cineva la prășit, nu la scris pe rețelele de socializare, am stârpi tot buruianul, nu numai din Moldova, dar și pe planeta Pământ!

Aveți grijă la canicula! Fie ea și politică. Să nu ne înfierbântăm prea tare!

You may also like

Comments are closed.

By