STRATEGIA Moldelectrica! Au cerut maxim şi au obţinut o majorare de 80% a tarifului de transport al curentului

a

ANRE a aprobat majorarea tarifului de transportare a energiei electrice de către Moldelectrica la 14,5 bani pe kWh, cu 6,5 bani mai mult decât prețul actual sau cu 80% mai mult. Asta deşi iniţial compania solicita o majorare de 350%.

Reprezentanţii ANRE au declarata că cifrele prezentate de companie sunt eronate, iar anul viitor, potrivit lui Octavian Lungu de la ANRE, agenţia a promis Moldelectrica că va reveni din nou la tarif şi acesta ar putea fi revizuit.

Ghenadie Dimov, directorul întreprinderii s-a arătat nemulţumit de decizia ANRE şi a spus că Moldelectrica va suporta pierderi.

Astăzi, la discuţiile publice, Dimov spunea că: „Începând cu 2012, întreprinderea activează în pierdere, din cauza mai multor cheltuieli, care nu au fost incluse în tarif. Până în 2012 componenta de transport se reflecta în facturi în sumă de 10%, iar după 2012 a ajuns la doar 5%. (…) Astfel, sistemul de transport al energiei electrice poate deveni inoperabil.

Moldelectrica a solicitat  majorarea cu 350%, până la 28 bani pentru 1 kWh, dacă se iau în calcul devierile financiare și respectiv 18 bani, fără includerea acestora.

You may also like

Comments are closed.

By