SPERANŢA MOARE ULTIMA: ANRE ar putea institui moratoriu pe tarifele la gaz

a

ANRE ar putea institui moratoriu pe tarifele majorate la gaz. Acest lucru s-ar putea produce până la clarificarea situaţiei, a declarat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, în contextul în care Gazprom a anunţat astăzi o reducere a preţului la gaz cu 17% în trimestrul doi faţă de trimestrul anterior.

„Sunt câteva căi pentru a reveni la subiectul majorării tarifelor pentru consumatorii finali. Prima ar fi instituirea unui moratoriu de către ANRE până eventual se va face un audit extern sau există instanţele de judecată, unde se pot ataca deciziile ANRE”, a spus Candu.

El a menţionat că astăzi a primit un demers semnat de 1000 de cetăţeni. „Subiectul va fi examinat şi în Comisia pentru Buget şi Finanţe şi expediat tuturor celorlalte instituţii, inclusiv ANRE. Este un subiect pe care îl vom discuta cu cei de la ANRE şi, eventual, majorările de tarife să fie argumentate”.

Candu a afirmat că audierile pe subiectul tarifelor poate fi făcut şi în comisii, chiar dacă Parlamentul a plecat în vacanţă. El a dat asigurări că acest lucru se va face în cel mai apropiat timp.

Moldova va cumpăra gaz mai ieftin în trimestrul trei al acestui an. Gazprom a anunţat o ieftinire de 19%. Astfel, vom plăti 210 dolari pentru mia de metri cubi.

Acum 2 săptămâni MoldovaGaz a cerut o majorare de 51%, iar ANRE a aprobat o creştere de 15%. Astfel, un metru cub de gaz va costa 6 ,53 lei, cu aproape 60 de bani mai mult.

 

You may also like

Comments are closed.

By