Şefa unei Asociaţii de locatari din Cricova şi soţul acesteia, prinşi cu un comision de 125 000 de lei

cna

Şefa unei Asociaţii de locatari din orăşelul Cricova şi soţul acesteia au fost reţinuţi, vineri, de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie, fiind bănuiţi de luare de mită. Aceştia ar fi cerut un comision de 125 000 de lei de la o companie care urma să efectueze lucrări de reparație în bloc. Potrivit contractului, agentul economic trebuia să tencuiască faţada imobilului pentru o sumă de 700 000 de lei.

În urma plângerii depuse de către reprezentantul companiei de construcţie, CNA a iniţiat o cauză penală în temeiul art. 333 Cod Penal – luare de mită. Astfel, sub controlul ofiţerilor şi procurorilor anticorupţie, denunţătorul a transmis în trei tranşe suma extorcată.

Vineri, cei doi complici au fost reţinuţi în flagrant, după ce au primit 62 000 de lei de la denunţător. Alte 2300 de dolari şi 1000 de dolari au fost transmise anterior în două tranşe. Toţi banii, inclusiv cei transmişi în timpul livrărilor de control, au fost găsiţi în urma percheziţiei la domiciliul bănuiţilor.

În prezent, ambii se află în izolatorul CNA pentru 72 de ore, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă o amendă în mărime de până la 120 000 de lei sau închisoare de la 3 la 10 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 7 ani.

Foto simbol: realitatea.md

You may also like

Comments are closed.

By