Scurgere de informații: Presa lui Petrenco demonstrează că protestele sunt comandate de la Moscova

petrenco proteste

Publicația Grenada, afiliată liderului mișcării radicale Antifa Grigore Petrenco demonstrează, luni, într-un material că așa-numitele proteste pe care le-a inițiat acesta sunt comandate și realizate la comanda serviciilor secrete de la Moscova, care încearcă astfel să destabilizeze situația din Republica Moldova și să provoace un nou „7 aprilie 2009”, după cum au remarcat numeroși analiști.

Grenada „laudă” presa rusă că a reflectat masiv protestele organizate de Petrenco, fiind publicată și o listă cu peste 20 de instituții media. Printre acestea sunt și instituții controlate direct de Kremlin, precum RIA Novosti și TASS, dar și publicații regionale și practic necunoscute precum Cecen info, sau Iujnîi federalinîi portal, care de obicei nu publică asemenea informații, dacă nu sunt comandate de autorități.

Fiind cunoscut faptul că majoritatea presei ruse este controlată direct sau indirect de autoritățile centrale ruse și serviciile secrete, este clar că publicarea relativ masivă a informațiilor despre niște acțiuni de protest minore și lipsite de relevanță din Chișinău se face la comandă, pentru că acestea nu prezintă de fapt nicio relevanță pentru publicul din Federația Rusă, susțin experții.

Aceștia mai accentuează că sprijinul informațional din Rusia dovedește încă o dată veridicitatea informațiilor apărute în presă săptămâna trecută despre revenirea din Rusia a „cardinalului cenușiu” Mark Tkaciuk, care a primit o comandă de la serviciile secrete ruse ca să provoace destabilizări și proteste în masă la Chișinău și să repete secnariul din aprilie 2009, doar că de data aceasta jertfele vor fi cu mult mai multe.

Primele provocări au fost organizate deja vineri seara, când așa-numiții protestatari au sărit la bătaie la forțele de ordine, iar un polițist a fost rănit cu o petardă. Adepții lui Petrenco și Tkaciuk au instalat corturi în apropierea casei democratului Vlad Plahotniuc, iar la aceste acțiuni s-au alăturat și reprezentanți ai Platformei DA.

De asemenea, socialistul Igor Dodon a anunțat că va organiza și va participa la proteste, ceea ce încă o dată dovedește că aceste acțiuni sunt făcute la comanda Moscovei, fiind cunoscute relațiile lui Dodon cu unele cercuri de infuență din Rusia, care l-au folosit și anterior în scopurile lor de a readuce Republica Moldova în sfera de influență a Kremlinului.

You may also like

Comments are closed.

By