Rudele lui Filat, anchetate și în România

filat

Persoanele reținute astăzi, rude ale fostului premier Vlad Filat, sunt cercetate penal și în România. Informația a fost confirmată de șeful Direcției Urmărire Penală a Centrului Național Anticorupție, Bogdan Zumbreanu.

„În paralel, și autoritățile din România efectuează investigații în privința persoanelor și firmelor implicate în acest dosar penal”, a declarat Zumbreanu, menționând că în cadrul investigației au participat și anchetatori din alte țări, inclusiv FBI.

„Au fost depistate probe, inclusiv şi materiale şi purtători de informaţii, care vor fi anexate la cauza penală. Aceste probe demonstrează implicarea agentului economic vizat în schema de spălare de bani, inclusiv şi cu bani obţinuţi din mijloace de creditare de la BEM”, a mai adăugat Zumbreanu.

Amintim că astăzi CNA a desfășurat percheziții la câteva imobile, la domiciliile suspecților și oficiile unor companii, inclusiv la IPTEH, dar și la sediul „Caravita”. Ion Rusu (cumnatul și nașul lui Vlad Filat din căsătoria cu Angela Gonța), Vladimir Rusu (fiul lui Ion Rusu, nepotul lui Vlad Filat), Tatiana Roșioru – director financiar „Caravita” si Igor Cijov, administrator „Caravita”, au fost reținuți. Aceștia sunt bănuiți de participare într-o schemă de credite frauduloase de la BEM.

You may also like

Comments are closed.

By