Rogozin PUNE LA PUNCT Moldova: Relațiile comerciale cu Rusia vor depinde de atitudinea Chișinăului față de pacificatorii ruși

a

Relațiile comerciale ale Republicii Moldova cu Federația Rusă vor depinde de atitudinea Chișinăului față de pacificatorii ruși din Transitria, potrivit declarației vicepremierului rus, Dmitrii Rogozin.

„Am avut întrevederi cu vicepremierul, Victor Osipov și i-am spus foarte clar că relațiile noastre comerciale vor depinde de atitudinea Chișinăului față de pacificatorii ruși din Tranistria”, a declarat Rogozin.

Vicepremierul rus și-a exprimat speranța că în toamnă vor fi decise mai multe probleme ce țin de blocada Transnistriei.

„Noi ținem situația sub control și avem discuții regulate în Guvern cu privire la Transnistria și Republica Moldova și eu cred că la toamnă vom reuși să rezolvăm mai multe probleme ce țin de Transnistria”, a precizat Rogozin.

Ministrul de Externe al regimului separatist de la Tiraspol, Nina Ştanski, a denunţat, presiunile economice ale Chişinăului şi Kievului asupra regiunii transnistrene, afirmând că noile reguli vamale decise de Ucraina reprezintă o „blocadă economică”.

Tiraspolul consideră „blocadă economică” noile reguli impuse de Ucraina pentru produsele din regiunea Transnistria. „Această blocadă reprezintă o încălcare a memorandmului din 1997 privind normalizarea relaţiilor dintre Chişinău şi Tiraspol, prin care a fost stabilit dreptul Transnistriei de a desfăşura activităţi economice externe”, a mai declarat ministrul de externe al regimului separatist de la Tiraspol.

Tiraspolul şi Moscova au denunţat în mai multe rânduri „blocada economică” impusă de Republica Moldova şi Ucraina regiunii separatiste, după ce Kievul a decis consolidarea măsurilor de securitate şi control la frontiera cu Republica Moldova în regiunea transnistreană.

 

You may also like

Comments are closed.

By