Republica Moldova, RAIUL TRAFICANȚILOR de PERSOANE: În jumătate de an numărul cazurilor s-a redus cu cinci

a

Procuratura Generală anunță că în prima jumătate a anului 2015 au fost înregistrate 164 de cazuri de trafic de persoane faţă de 169 de infracţiuni în perioada analogică a anului trecut.

Astfel, în șase luni au fost înregistrate 82 de cazuri de trafic de persoane, trafic de copii – 19, scoaterea ilegală a copiilor din ţară – 4, proxenetism – 38, organizarea migraţiei ilegale – 21.

În decursul primului semestru curent, instanţele de judecată au pronunţat în total 44 de sentinţe pentru trafic de persoane, în privinţa a 59 inculpaţi.

Din numărul total de persoane fizice, în privinţa cărora au fost pronunţate sentinţe, 53 persoane au fost condamnate, 2 persoane au fost achitate, iar în privinţa a 3 persoane procesul penal a fost încetat.

Din cele 53 persoane, în privinţa cărora au fost pronunţate sentinţe, pedeapsa închisorii a fost aplicată faţă de 22 inculpaţi (preponderent pentru comiterea traficului de fiinţe umane), 16 persoane – închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei (preponderent pentru proxenetism), iar 15 inculpaţi au fost condamnaţi la amendă penală.

You may also like

Comments are closed.

By