REPLICA lui Tkaciuk la acuzațiile analistului Andrievschi

tkaciuk

Fostul cardinal din umbră al lui Voronin, Mark Tkaciuk, îl ameninţă pe analistul și redactorul ava.md, Andrei Andrievschi care a scris că Tkaciuk a revenit în ţară, după o îndelungată lipsă, cu o nouă misiune a securiștilor ruși de a destabiliza situația în țară.

Autorul susține că acesta ar pregăti noi acțiuni de protest în masă, însă nu știe deocamdată când vor avea loc și care va fi motivul desfășurării manifestațiilor.

„Nu este oare ciudat că, după o perioadă de timp în afara țării, Mark Tkaciuk se întoarce și, în același timp, prietenii săi din „foștii vulturi ai PCRM” anunță despre lansarea unor proteste? Motiv ar avea – majorarea tarifelor și dificultățile economice… Cine nu-și amintește câte revoluții a inițiat Tkaciuk, fiind deja în opoziție? Adevărul este că toate s-au lovit de reticența conductorului PCRM, Vladimir Voronin de a juca în astfel de jocuri. Dar ce va fi de această dată? Unde-și va îndrepta geniul Tkaciuk valurile de proteste?… Va fi 7 aprilie sau o altă dată? Va fi ars Parlamentul sau Președinția, sau alte clădiri publice? Va muri o persoană sau sute? Greu de spus…”, a scris Andrievschi.

Anterior, presa a mai scris că Mark Tkaciuk a avut legături strânse cu membrii grupării Antifa, din care făceau parte aripa radicală a Partidului Comuniştilor, exclusă ulterior din partid. În mai 2014, când Tkaciuk a plecat din Parlament, au apărut informații precum că acesta se va ocupa de acum înainte de o grupare antifascistă – Antifa. Organizația a fost creată de colegul său de formațiune de atunci, Grigore Petrenco, care între timp a creat Blocul roşu, a cărui preşedinte este. Atunci s-a scris că în câteva sate din Moldova sute de tineri sunt antrenați pentru implicarea în acte violente. Se presupunea pregătirea unei alte lovituri de stat, asemănătoare celei din 7 aprilie 2009.

tkaciuk

sursa: democracy.md

You may also like

Comments are closed.

By