Procurorii cer să fie pus SECHESTRU pe bunurile și conturile persoanelor învinuite în cazul BEM

BEM

Astăzi procurorii anticorupţie au depus în instanţa de judecată mai multe demersuri privind aplicarea sechestrului pe bunuri mobile şi imobile, conturi bancare, terenuri agricole etc., ce aparţin persoanelor învinuite şi unor companii implicate în fraudele financiar-bancare. Faţă de aceste proprietăţi sunt suspiciuni că au fost dobîndite prin intermediul creditelor frauduloase de la Banca de Economii şi a schemelor financiare dubioase.

În total, este cerut sechestru pe bunuri în valoare de zeci de milioane de lei. Scopul acţiunii este de a asigura recuperarea unei părţi din prejudiciul adus Băncii de Economii şi a limita posibilitatea înstrăinării respectivelor bunuri ale figuranţilor în dosare.

Ieri, judecătoria Buiucani a admis demersurile procurorilor privind arestarea preventivă pe 30 de zile a celor patru persoane din administraţia firmei Caravita, reţinute pentru spălare de bani care a cauzat prejudicii în proporţii deosebit de mari Băncii de Economii.

Cauza penală investigată a fost pornită în temeiul art. 243 Cod Penal – spălarea banilor, infracţiune ce prevede o pedeapsă de la 5 la 10 ani de închisoare.

You may also like

Comments are closed.

By