16 C
Chișinău
Thursday, April 22, 2021

Poliţia a arestat opt suspecţi în masacrul de pe plaja din Tunisia. Atacatorul era drogat

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Forţele de securitate din Tunisia au arestat, joi, opt persoane suspecte în atentatul de pe plaja a două hoteluri, îndreptate împotriva turiştilor străini şi soldate cu moartea a zeci dintre aceştia. În total, forţele tunisiene au arestat 12 suspecţi, dar patru dintre aceştia au fost eliberaţi, potrivit RomaniaTV.

Ministrul tunisian pentru relaţii cu societatea, Kamel Jendoubi, a declarat că printre cele 8 persoane se regăsește și o femeie.

Un alt ministru, Lazhar Akremi, a declarat presei că „acest grup de suspecţi sunt persoane antrenate în Libia şi au urmărit acelaşi obiectiv. Doi dintre suspecţi au dat atacul la Bardo, iar unul a atacat la Sousse”.

„Toată reţeaua aflată în spatele acestor operaţiuni a fost descoperită”, a adăugat Jendoubi.

Atacul de vinerea trecută, din Portul El Kantaoui din Tunis, a fost executat de studentul de 23 de ani, Seifeddine Rezgui, şi a fost revendicat de Statul Islamic.

tunisia
terorist-tunisia01-465x390

Totodată, expertiza medicală a arătat că tânărul consumase cocaină înainte de comiterea masacrului, iar pe corpul lui au fost găsite dispozitive explozive nedetonate.

Amintim că atacul a avut loc la 26 iunie, pe o plajă din Sousse și s-a soldat cu 38 de morţi. Alte 36 de persoane au fost rănite.

Tunisia attack_0_0

01_3d9377_4330664706_wk

Tourists_Tunisia

02_5bb4ee_744db6e64b_wk

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img