PĂZEA pe șoselele din țară! Canicula distruge drumurile. Vezi ce s-a întâmplat pe traseul M-14

drum reparatie

Traseul M-14 Brest-Briceni-Chișinău-Tiraspol-Odesa a fost blocat, la 7 iulie, de către un echipaj al Inspectoratului Național de Patrulare, după ce șoseaua s-a umflat.

În jurul orei 15:00, în apropierea localității Dumbrăvița, raionul Sîngerei, inspectorii din trafic au observat că plăcile de beton, din care este amenajat drumul, s-au ridicat cu aproximativ jumătate de metru. Ulterior, polițiștii au anunțat reprezentanții teritoriali ai Administrației de Stat a Drumurilor pentru înlăturarea tuturor neajunsurilor create.

drum 3

drum 6
drum reparatie.png8

În acest context, pentru a evita eventualele situații de risc, Inspectoratul Național de Patrulare recomandă șoferilor să circule cu maximă atenție pe următoarele trasee:

– M-1 Chișinău-Dubăsari-Poltava;
– M-3 Chișinău-Cimișlia-Vulcănești-Giurgiulești;
– M-14 Brest-Briceni-Chișinău-Tiraspol-Odesa;
– M-21 Chișinău-Leușeni.

Totodată, în scopul prevenirii deteriorării învelișului rutier pe drumurile publice în condiții de temperaturi caniculare, INP informează despre limitarea provizorie a circulației mijloacelor de transport de mare tonaj pe drumurile din Republica Moldova.

Restricția se aplică în intervalul orelor 11:00-18:00, în zilele în care temperatura aerului depășește 30 de grade Celsius, iar masa totală maximă a vehiculului este mai mare de 20 tone.

La fel, conducătorii de camioane sunt rugați să respecte cerințele indicatorului rutier 3.14 ”Masă limitată” și panoului adițional 6.7.4 „Timp de acțiune”, în caz contrar aceștia vor fi sancționați cu amendă de la 600 la 1000 de lei.

Foto: facebook/dragos galbur / inp.md

You may also like

Comments are closed.

By