Orheienii răcoriți de Șor

2apa

Mai multe corturi au fost amenajate în orașul Orhei din cauza temperaturilor caniculare. O dispoziție în acest sens a fost dată de primarul oraşului Orhei, Ilan Șor, care a dispus ca în perioada caniculei să fie instalate corturi cu apa gratuită pentru orheieni. Reamintim că în Moldova este instituit cod portocaliu de caniculă până vineri, când temperaturile coboară în termometre.

Corturile au fost amenajate în cele mai aglomerate zone ale oraşului Orhei – Gara auto şi Piaţa. Potrivit autorităților locale din Orhei, această acțiune are drept scop asigurarea cu apă gratuită pentru cetățeni pe timp de caniculă. De la orele dimineții orheienii au făcut coadă la corturile instalate, potolindu-şi setea și arătându-se mulțumiţi de această acțiune, mai declară autoritățile.

În perioada caniculară medicii recomandă oamenilor să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11:00 şi 18:00 și să consume cât mai multe lichide, fructe şi legume. De asemenea, se recomandă evitarea consumului de băuturi alcoolice.

1apa

 

3apa

4 apa

You may also like

Comments are closed.

By