Oamenii fug de soare! Peste 27 mii de persoane s-au adresat la corturile salvatorilor

corturi

În ultimele zile, tot mai multe persoane se adresează la punctele de reabilitare instalate de salvatori pe întreg teritoriul republicii. Doar ieri, 23 iulie, în corturile din ţară au intrat 7375 de persoane. Cei mai mulţi oameni care au avut nevoie de asistenţă şi apă au fost înregistraţi în mun. Chişinău, Bălţi, Cahul, Comrat şi Rezina.

Conform datelor Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI, în total peste 27 mii oameni s-au refugiat de caniculă la corturile salvatorilor. Oamenii au consumat 5130 litri de apă, iar o parte din ei au solicitat asistenţă calificată. De când a fost instalat cel mai recent cod portocaliu de caniculă, corturile au fost vizitate de peste 15 mii de oameni care au consumat 3800 litri de apă.

La moment, în toată ţară sunt instalate 19 puncte de reabilitare, majoritatea din ele se află în locuri cu aglomeraţie de persoane din mun. Chişinău, Bălţi, Cahul, Comrat, Nisporeni, Ungheni, Căuşeni, Rezina, Orhei şi Cantemir.

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI va menţine punctele de reabilitare în toată ţara pe parcursul vremii cu temperaturi caniculare. Oamenii sunt îndemnaţi să se adăpostească în corturi în orele de vârf şi să consume cât mai multe lichide.

You may also like

Comments are closed.

By