Oamenii de știință avertizează: Ne aşteaptă 10 ani de IARNĂ

era

Cercetătorii anunţă că peste 15 ani, pământul va intra într-o mini-eră glaciară ce va face ca iernile să fie foarte geroase și va duce la înghețarea unor râuri precum Tamisa.

Încă din anii 1800 este un lucru cunoscut că activitatea solară are un anumit ciclu care se repetă la fiecare 10-12 ani. Totuși, acum oamenii de ștință britanici au posibilitatea să prezică tiparele solare cu o precizie mult mai mare, iar veștile nu sunt tocmai bune, informează RomaniaTV.

Cercetătoarea Valentina Zharkova a prezentat descoperirile sale în cadrul Întrunirii Naționale a Astronomilor, unde a explicat că poate prezice ciclurile solare cu o acuratețe de până la 97%.

Astfel, potrivit The Independent, ea spune că în 2030 Pământul va trece printr-un fel de mini-eră glaciară, deoarece activitatea solară va scădea cu până la 60% în condițiile, în care două valuri fluide solare „se anulează reciproc”. Temperaturile se vor menține scăzute timp de 10 ani.

Zharkova a arătat că rezultatul va fi o situație similară condițiilor de la sfârșitul secolului al XVII-lea. „În ciclul dintre anii 2030 și 2040 cele două valuri se oglindesc reciproc – ajung la apogeu în același timp însă în emisfere opuse ale Soarelui (…)”, notează ziuanews.ro.

You may also like

Comments are closed.

By